Boris Johnson lepostaládázta a burkás nőket, Rowan Atkinson kiállt mellette

Fotó: PETER NICHOLLS/AFP

Boris Johnson volt brit külügyminiszter ezen a héten a Telegraph-ba írt cikkével kavart jellegzetesen borisjohnsonos botrányt: miközben elítélte a dán burkabetiltást, mondandóját kiszínezte néhány tréfával, például hogy a burkás nők úgy néznek ki, mintha postaládák, vagy éppen bankrablók lennének.

A balhé azóta is tart, a kormányzó Konzervatív Párt például eljárást indított Boris Johnson ellen, mert többen panaszt nyújtottak be a párt viselkedési kódexének megsértése miatt. Theresa May kormányfő is felszólította, kérjen bocsánatot. Johnson erre nem hajlandó, amiért sokan ünneplik, pénteken pedig Rowan Atkinson színész állt ki mellette a Times-nak írt levelében.

Fotó: Working Title Film/Collection Christophel

Mr. Bean megformálója szerint minden olyan vicc, ami vallásról, mindig megsért valakit, ezért nincs értelme bocsánatot kérni. Felidézi, hogy ő maga is sokszor gúnyolódott vallásokkal karrierje alatt, és szerinte csak olyan viccekért kell bocsánatot kérni, amik nem jók. Johnson postaládázása viszont szerinte vicces volt, így pláne nincs miért bocsánatot kérni.

A viccelődésnél azért Johnsonnak valószínűleg komolyabb ambíciói voltak: a már a Theresa May utáni időkre készülő politikus a párt jobbszárnyának akarhatta üzenni, hogy hello, én vagyok az emberetek. (Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.