Boris Johnson lepostaládázta a burkás nőket, Rowan Atkinson kiállt mellette

külföld
2018 augusztus 10., 15:00
comments 255
photo_camera Fotó: PETER NICHOLLS/AFP

Boris Johnson volt brit külügyminiszter ezen a héten a Telegraph-ba írt cikkével kavart jellegzetesen borisjohnsonos botrányt: miközben elítélte a dán burkabetiltást, mondandóját kiszínezte néhány tréfával, például hogy a burkás nők úgy néznek ki, mintha postaládák, vagy éppen bankrablók lennének.

A balhé azóta is tart, a kormányzó Konzervatív Párt például eljárást indított Boris Johnson ellen, mert többen panaszt nyújtottak be a párt viselkedési kódexének megsértése miatt. Theresa May kormányfő is felszólította, kérjen bocsánatot. Johnson erre nem hajlandó, amiért sokan ünneplik, pénteken pedig Rowan Atkinson színész állt ki mellette a Times-nak írt levelében.

photo_camera Fotó: Working Title Film/Collection Christophel

Mr. Bean megformálója szerint minden olyan vicc, ami vallásról, mindig megsért valakit, ezért nincs értelme bocsánatot kérni. Felidézi, hogy ő maga is sokszor gúnyolódott vallásokkal karrierje alatt, és szerinte csak olyan viccekért kell bocsánatot kérni, amik nem jók. Johnson postaládázása viszont szerinte vicces volt, így pláne nincs miért bocsánatot kérni.

A viccelődésnél azért Johnsonnak valószínűleg komolyabb ambíciói voltak: a már a Theresa May utáni időkre készülő politikus a párt jobbszárnyának akarhatta üzenni, hogy hello, én vagyok az emberetek. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.