Ha rám hallgatnak, ma visznek magukkal tartalékpólót

Fotó: akiraly

A napfelkelte igazán gyönyörű volt. Kábé ennyi pozitívumot tudok mondani a péntek hajnali időjárásról, mert amúgy már ezen az embertelen órán is izzadságtól csillogó homlokú emberek szenvednek a városban, a Szigetre tekintettel már most, hajnalban is szokatlanul sokan. Az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatarok és hőség miatt is riasztást adott ki, bár a két riasztási térkép nem egészen fedi le egymást. Zivatarokra Somogy és Baranya kivételével a Dunántúlon számíthatunk, hőségre Vas és Zala kivételével mindenhol.

A Dunától keletre egyenesen másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a meteorológia, magyarán ott a napi középhőmérséklet (vagyis a nappali és az éjszakai hőmérséklet átlaga) is meghaladja majd a 27 fokot.

Hogy mondjak valami biztatót is, a nyugati zivatarokat egy érkező hidegfront előtere okozza majd. Ez ugyanakkor csak mérsékelt lehűlést okoz, az ország nyugati felében lehet majd szombaton egy kicsit fellélegezni, amúgy javarészt marad a kánikulai meleg. Nem tréfált a meteorológia, amikor a nyár eddigi legmelegebb hetének jósolta a mostanit. Ma délután például az ország hidegebb részein lesz 32 fok, a Tisza mentén, az Alföld szívében simán 36 fok lesz, árnyékban.

Ilyen körülmények között teljesen indokoltnak tűnik a váltóruha, már amennyiben a munkába tartó utazás után a nap hátralevő részét már emberek számára életre alkalmas körülmények között tölthetik. Ha nem, akkor végső soron mindegy.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.