Ha rám hallgatnak, ma visznek magukkal tartalékpólót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: akiraly

A napfelkelte igazán gyönyörű volt. Kábé ennyi pozitívumot tudok mondani a péntek hajnali időjárásról, mert amúgy már ezen az embertelen órán is izzadságtól csillogó homlokú emberek szenvednek a városban, a Szigetre tekintettel már most, hajnalban is szokatlanul sokan. Az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatarok és hőség miatt is riasztást adott ki, bár a két riasztási térkép nem egészen fedi le egymást. Zivatarokra Somogy és Baranya kivételével a Dunántúlon számíthatunk, hőségre Vas és Zala kivételével mindenhol.

A Dunától keletre egyenesen másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a meteorológia, magyarán ott a napi középhőmérséklet (vagyis a nappali és az éjszakai hőmérséklet átlaga) is meghaladja majd a 27 fokot.

Hogy mondjak valami biztatót is, a nyugati zivatarokat egy érkező hidegfront előtere okozza majd. Ez ugyanakkor csak mérsékelt lehűlést okoz, az ország nyugati felében lehet majd szombaton egy kicsit fellélegezni, amúgy javarészt marad a kánikulai meleg. Nem tréfált a meteorológia, amikor a nyár eddigi legmelegebb hetének jósolta a mostanit. Ma délután például az ország hidegebb részein lesz 32 fok, a Tisza mentén, az Alföld szívében simán 36 fok lesz, árnyékban.

Ilyen körülmények között teljesen indokoltnak tűnik a váltóruha, már amennyiben a munkába tartó utazás után a nap hátralevő részét már emberek számára életre alkalmas körülmények között tölthetik. Ha nem, akkor végső soron mindegy.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.