Ha rám hallgatnak, ma visznek magukkal tartalékpólót

időjárás
2018 augusztus 10., 04:15
comments 190
photo_camera Fotó: akiraly

A napfelkelte igazán gyönyörű volt. Kábé ennyi pozitívumot tudok mondani a péntek hajnali időjárásról, mert amúgy már ezen az embertelen órán is izzadságtól csillogó homlokú emberek szenvednek a városban, a Szigetre tekintettel már most, hajnalban is szokatlanul sokan. Az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatarok és hőség miatt is riasztást adott ki, bár a két riasztási térkép nem egészen fedi le egymást. Zivatarokra Somogy és Baranya kivételével a Dunántúlon számíthatunk, hőségre Vas és Zala kivételével mindenhol.

A Dunától keletre egyenesen másodfokú, narancssárga riasztást adott ki a meteorológia, magyarán ott a napi középhőmérséklet (vagyis a nappali és az éjszakai hőmérséklet átlaga) is meghaladja majd a 27 fokot.

Hogy mondjak valami biztatót is, a nyugati zivatarokat egy érkező hidegfront előtere okozza majd. Ez ugyanakkor csak mérsékelt lehűlést okoz, az ország nyugati felében lehet majd szombaton egy kicsit fellélegezni, amúgy javarészt marad a kánikulai meleg. Nem tréfált a meteorológia, amikor a nyár eddigi legmelegebb hetének jósolta a mostanit. Ma délután például az ország hidegebb részein lesz 32 fok, a Tisza mentén, az Alföld szívében simán 36 fok lesz, árnyékban.

Ilyen körülmények között teljesen indokoltnak tűnik a váltóruha, már amennyiben a munkába tartó utazás után a nap hátralevő részét már emberek számára életre alkalmas körülmények között tölthetik. Ha nem, akkor végső soron mindegy.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.