Kötekedő, részeg állatok zaklatják a brit sörkertek vendégeit

ÁLLAT
2018 augusztus 10., 05:40
comments 70

Sörissza darazsak ostromolják Nagy-Britanniát, adta hírül a Daily Mail, és a Vice beszámolója szerint a lap kivételesen nem túloz, még ha amúgy az évnek ebben a szakában ez, legyen bármilyen rémisztő, nem szokatlan jelenség.

A Mail beszámolója szerint a részeg darazsak elég agresszívek, gyakran csípik meg a sörkertek gyanútlan vendégeit.

A Sussex Wildlife Trust szakértője szerint szezonális jelenségről van szó, aminek a hátterében a darazsak étrendje áll. A dolgozók, amik szaporodásképtelenek, és egyetlen feladatuk a darázslárvák ellátása, maguk képtelenek elfogyasztani azokat a gerinctelen élőlényeket, amiken a lárvák élnek. A dolgozók jellemzően nektárt fogyasztanak, illetve a lárvák cukorban gazdag köpetét. Az évnek ebben a szakában azonban már nem virágzik annyi növény, és a lárvák is kikelnek, így a dolgozóknak hirtelen új cukorforrás után kell nézniük.

Az erjedő gyümölcsöknél és az alkoholnál kevés jobb cukorforrás van, viszont az alkoholnak még az ő idegrendszerükre is ugyanolyan hatása van, mint az emberére. Mi több, a darazsak már egészen csekély mennyiségű alkoholtól lerészegednek.

Pechünkre a darazsak nem kedélyes részegek, inkább a mozgásképes dühöngők közé tartoznak, így aztán csípik, amit érnek.

Idén azért lehet feltűnőbb a jelenség, mert a hosszú, forró nyár alatt hamarabb véget érhetett a darazsak szaporodási ciklusa, így a dolgozók a szokásosnál korábban maradtak lárvaköpet nélkül. (Via Munchies)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.