Puszta kézzel ütött agyon egy floridai magyart egy amerikai egyetemi kosáredző

A tetthely. Jamill Jones ezen a sarkon várakozott terepjárójával, amit áldozata, Sandor Szabo taxinak nézett.Fotó: Google Street View

Feladta magát a rendőrségen a 35 éves Jamill Jones, a jó nevű észak-karolinai magánegyetem, a Wake Forest kosárlabdacsapatának segédedzője. A vád szerint ő ütötte le a New Yorkba mostohatestvére esküvőjére érkezett, floridai illetőségű Sandor Szabót, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy belehalt koponyasérüléseibe.

Szabo az ütéstől megtántorodva hanyatt esett az aszfalton. Koponyája bal oldalán szenvedett töréses sérülést, és bevérzett az agya. Eszméletét vesztette, és már nem tért többé magához.

Szabót két nap után kapcsolták le a kórházban a gépekről.

Az áldozat testvére szerint a tragikus eset ostoba félreértés következménye. Szabo a lagzi után haza készült a szállodájába. Bedörömbölt egy, a járda mellett parkoló terepjáró ablakán. Testvére szerint valószínűleg taxinak nézte, és csak fel akarta hívni magára a sofőr figyelmét. A sofőr, Jones viszont arcon ütötte, amitől Szabó megtántorodott és hanyatt esett.

Jones-t egyelőre csak vétséggel vádolják, vagyis a bántalmazás legenyhébb fokozatával, de a nyomozás eredményének függvényében még súlyosbodhat a vád. (Via New York Daily News)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.