Mindannyian szürkemarhák vagyunk egy kicsit (nagyon)

Nagy István agrárminiszter, Új Idők Új Fazekas Sándora a VI. Szürkemarha Fesztiválon járt, a Borsod megyei Harsányban. Itt szavalta el alábbi költeményét, amelyet a Himnusz, a Szózat és a Nemzeti Dal után rögtön a negyedik helyre tennék a nemzeti identitást kifejező, nemzeti sorskérdéseket feszegető lírai alkotások között. A szövegét az MTI tudósítása alapján közlöm:

„A szürkemarha a magyar állattenyésztés címerállata,
s megtestesíti mindazt, ami a magyarokat jellemzi:
konok, szikár, küzd a túlélésért és győz.
Van múltja, jelene és benne van a jövő!”

Szürkemarhák a VI. Harsányi Szürkemarha Fesztiválon.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Nagy István, a szürkemarhák hegedőse a továbbiakban kifejtette:  néhány évtizede senki nem gondolta volna, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park területén elrejtve megmaradt néhány tíz darabos szürkemarha állományt

olyan szinten

sikerül megmenteni, mint ahogyan az mára megtörtént.

Miként is zárhatná cikkét a tudósító, hogy kifejezze mindazt a jövőbe vetett hitet és az előttünk álló feladatok nehézségének tudatát, amelyet a miniszter sugallt?

Rendezni végre közös szürkemarháinkat,
ez a mi munkák; és nem is kevés.

Huszárbemutató a VI. Harsányi Szürkemarha Fesztiválon.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.