Mindannyian szürkemarhák vagyunk egy kicsit (nagyon)

Nagy István agrárminiszter, Új Idők Új Fazekas Sándora a VI. Szürkemarha Fesztiválon járt, a Borsod megyei Harsányban. Itt szavalta el alábbi költeményét, amelyet a Himnusz, a Szózat és a Nemzeti Dal után rögtön a negyedik helyre tennék a nemzeti identitást kifejező, nemzeti sorskérdéseket feszegető lírai alkotások között. A szövegét az MTI tudósítása alapján közlöm:

„A szürkemarha a magyar állattenyésztés címerállata,
s megtestesíti mindazt, ami a magyarokat jellemzi:
konok, szikár, küzd a túlélésért és győz.
Van múltja, jelene és benne van a jövő!”

Szürkemarhák a VI. Harsányi Szürkemarha Fesztiválon.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Nagy István, a szürkemarhák hegedőse a továbbiakban kifejtette:  néhány évtizede senki nem gondolta volna, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park területén elrejtve megmaradt néhány tíz darabos szürkemarha állományt

olyan szinten

sikerül megmenteni, mint ahogyan az mára megtörtént.

Miként is zárhatná cikkét a tudósító, hogy kifejezze mindazt a jövőbe vetett hitet és az előttünk álló feladatok nehézségének tudatát, amelyet a miniszter sugallt?

Rendezni végre közös szürkemarháinkat,
ez a mi munkák; és nem is kevés.

Huszárbemutató a VI. Harsányi Szürkemarha Fesztiválon.Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.