Billy Elliot már a múlt, 2019-20-ban a kereszténység lesz az Operaház fő témája

POLITIKA
2018 augusztus 12., 08:30
comments 278

Tematikus évadot tervez 2019-2020-ra az Operaház főigagatója, Ókovács Szilveszter. A téma pedig

a kereszténység

lesz. Elmondása szerint az évad során nem csupán "bibliai történetek ihlette primér művek", hanem "a kereszténységet éltető vagy vele egyúttal vitázó" darabok is színpadra kerülnek. Ez utóbira Wagner Tannhäuserét említette példaként.

Az évadot tervei szerint "keresztény tematikájú fesztivál" zárja majd, "megágyazva" ezzel a 2020 szeptemberében Budapesten tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak.

Ókovács az MTI-nek nyilatkozva beszélt még a felújításokról:

  • tervei szerint az Opera egy éve kezdődött felújítása 2019 szeptemberére véget érhet, de már a 2018-19-es évad záró előadását az Andrássy úti épületben tartaná;
  • 2019 januárjától szakaszosan átadják az Eiffel Műhelyházat, egy egykori vasúti szerelőcsarnokból kialakított, négyszáz férőhelyes színpadot;
  • 2020-ban pedig talán az Erkel Színház felújítása is elkezdődhet.

Beszélt még az Opera társulatának tervezett turnéiról is, köztük az október 30-november 11 közötti New York-iról is, mely során először tart teljes értékű előadást a társulat a világhírű Lincol Centerben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.