Billy Elliot már a múlt, 2019-20-ban a kereszténység lesz az Operaház fő témája

Tematikus évadot tervez 2019-2020-ra az Operaház főigagatója, Ókovács Szilveszter. A téma pedig

a kereszténység

lesz. Elmondása szerint az évad során nem csupán "bibliai történetek ihlette primér művek", hanem "a kereszténységet éltető vagy vele egyúttal vitázó" darabok is színpadra kerülnek. Ez utóbira Wagner Tannhäuserét említette példaként.

Az évadot tervei szerint "keresztény tematikájú fesztivál" zárja majd, "megágyazva" ezzel a 2020 szeptemberében Budapesten tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak.

Ókovács az MTI-nek nyilatkozva beszélt még a felújításokról:

  • tervei szerint az Opera egy éve kezdődött felújítása 2019 szeptemberére véget érhet, de már a 2018-19-es évad záró előadását az Andrássy úti épületben tartaná;
  • 2019 januárjától szakaszosan átadják az Eiffel Műhelyházat, egy egykori vasúti szerelőcsarnokból kialakított, négyszáz férőhelyes színpadot;
  • 2020-ban pedig talán az Erkel Színház felújítása is elkezdődhet.

Beszélt még az Opera társulatának tervezett turnéiról is, köztük az október 30-november 11 közötti New York-iról is, mely során először tart teljes értékű előadást a társulat a világhírű Lincol Centerben.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.