Billy Elliot már a múlt, 2019-20-ban a kereszténység lesz az Operaház fő témája

POLITIKA
2018 augusztus 12., 08:30
comments 278

Tematikus évadot tervez 2019-2020-ra az Operaház főigagatója, Ókovács Szilveszter. A téma pedig

a kereszténység

lesz. Elmondása szerint az évad során nem csupán "bibliai történetek ihlette primér művek", hanem "a kereszténységet éltető vagy vele egyúttal vitázó" darabok is színpadra kerülnek. Ez utóbira Wagner Tannhäuserét említette példaként.

Az évadot tervei szerint "keresztény tematikájú fesztivál" zárja majd, "megágyazva" ezzel a 2020 szeptemberében Budapesten tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak.

Ókovács az MTI-nek nyilatkozva beszélt még a felújításokról:

  • tervei szerint az Opera egy éve kezdődött felújítása 2019 szeptemberére véget érhet, de már a 2018-19-es évad záró előadását az Andrássy úti épületben tartaná;
  • 2019 januárjától szakaszosan átadják az Eiffel Műhelyházat, egy egykori vasúti szerelőcsarnokból kialakított, négyszáz férőhelyes színpadot;
  • 2020-ban pedig talán az Erkel Színház felújítása is elkezdődhet.

Beszélt még az Opera társulatának tervezett turnéiról is, köztük az október 30-november 11 közötti New York-iról is, mely során először tart teljes értékű előadást a társulat a világhírű Lincol Centerben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt