Csendes, sokak által kedvelt ember volt a reptéri munkás, aki ellopott egy repülőt, amit a földbe vezetett

külföld
2018 augusztus 12., 06:21
comments 125

"Talán hihetetlenül hangzik azoknak, akik a tévében nézték a történteket, de Beebo melegszívű, együttérző férfi volt" - írta közleményében Richard Russel, a seattle-i Tacoma International reptéren parkoló egyik utasszállítót ellopó, majd azt a földbe vezető reptéri munkás családja a férfi halála után. Russel péntek este lopta el a Horizon Air egyik Bombardeier Q400 típusú turbólégcsavaros utasszállítóját. Helyi idő szerint 19:32 kor szállt fel, majd F-15-ös vadászgépek kíséretében egészen 20:47-ig körözött, mígnem 40 kilométernyire délnyugatra a reptérre a seattle-i Pudget SOund egyik, csaknem lakatlan szigetébe vezette a gépet.

"Ahogy azt a rögzített beszélgetések is mutatják, Beebo senkinek sem akart ártani. És igaza volt abban, hogy nagyon sokan szerettük" - írta a tragédia után családja.

"Nagyon sok ember van, akit érdeklek. Ők mind nagyon csalódottak lesznek, amikor megtudják, hogy én tettem ezt" - mondta pillanatokkal a földbe csapódás előtt a légiirányítóknak Russel.

"Szörnyen sajnálom Richardot és a családját. Remélem, képesek lesznek túltenni magukat ezen" - nyilatkozta a Seattle Timesnak Russel egykori kollégája, Rick Christenson, aki "csendes, sokak által kedvelt fiatalemberként" jellemezte Russelt.

A péntek esti tragédia, illetve Russel öngyilkosságának okairól egyelőre nagyon keveset tudni a légiirányítókkal folytatott, nyilvánosságra hozott beszélgetésein túl. Russel, aki a floridai Key Westben született, hét évesen költözött családjával Alaszkába. Végül aztán az oregoni Coos Bayben kötött ki, ott ismerte meg jövendőbeli nejét, akivel 2011-ben házasodott össze. Az ifjú pár három évig egy pékséget üzemeltetett a kisvárosban, majd Seattle elővárosába, Sumnerba költöztek, hogy közelebb legyenek Russel rokonaihoz.

Russel aztán a Horizon Airnél kapott állást - a cég sietve közölte, hogy minden átvilágításon átesett, így dolgozhatott földi kiszolgálóként. Személyes blogja alapján kifejezetten élvezte, hogy munkája miatt rengeteget repülhet. Egy decemberben feltöltött videójában franciaországi, mexikói és amerikai utazásairól is beszámolt.

link Forrás

"Életünk ezen szakaszában élvezzük, hogy a lehető legtöbb helyet fedezhetjük fel, legyen szó akár egy egy napos túráról az Alaska Airline [a Horizon Air anyavállalata] valamelyik célállomásáról, vagy akár csak Washington állam egy korábban még fel nem keresett részéről" - írta a Guardian által szemlézett egyik posztjában, amit nekem nem sikerült megtalálnom a blogján.

A Guardian szerint az egyik megoldatlan rejtély, hogy Russel hogyan tudta elvezetni a gépet. Egyelőre nincs jele annak, hogy valaha kapott volna kiképzést, így azt a nyomozóknak kell kideríteniük, hogy ha egyáltalán, akkor hogyan készült fel a végzetes útjára. (Via The Guardian)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.