Hatalmas áradások pusztítanak a turisták körében is népszerű indiai Keralában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

37 ember meghalt, 36000-et pedig ki kellett telepíteni India turisták körében a homokos strandjai miatt rendkívül népszerű Kerala államában. Hatalmas áradások pusztítanak az államban, amiket a nagy esőzések okoznak.

Keralában, ahol minden évben megjön a monszun, általában fel vannak erre készülve, de idén olyan mennyiségű csapadék zúdult le, hogy a direkt erre kialakított vésztározók rendkívül gyorsan megteltek. A tározók gátjának védelmében 27 zsilipet is meg kellett nyitni - köztük olyat is, amit 26 éve nyitottak ki utoljára.

"Államunk példátlan árvízi pusztítás közepette van" - közölte a Twitteren az állam első minisztere, Pinarayi Vijayan. "A felfordulás mérhetetlen szenvedést és pusztítást hozott. Sok életet vesztettünk. Több száz otthon semmisült meg teljesen" - írta, majd az India minden részéről érkező mentőalakulatok munkáját dicsérte. (Via The Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.