Hatalmas áradások pusztítanak a turisták körében is népszerű indiai Keralában

2018 augusztus 12., vasárnap 11:35
44

37 ember meghalt, 36000-et pedig ki kellett telepíteni India turisták körében a homokos strandjai miatt rendkívül népszerű Kerala államában. Hatalmas áradások pusztítanak az államban, amiket a nagy esőzések okoznak.

Keralában, ahol minden évben megjön a monszun, általában fel vannak erre készülve, de idén olyan mennyiségű csapadék zúdult le, hogy a direkt erre kialakított vésztározók rendkívül gyorsan megteltek. A tározók gátjának védelmében 27 zsilipet is meg kellett nyitni - köztük olyat is, amit 26 éve nyitottak ki utoljára.

"Államunk példátlan árvízi pusztítás közepette van" - közölte a Twitteren az állam első minisztere, Pinarayi Vijayan. "A felfordulás mérhetetlen szenvedést és pusztítást hozott. Sok életet vesztettünk. Több száz otthon semmisült meg teljesen" - írta, majd az India minden részéről érkező mentőalakulatok munkáját dicsérte. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt