Hatalmas áradások pusztítanak a turisták körében is népszerű indiai Keralában

külföld
2018 augusztus 12., 11:35
comments 44

37 ember meghalt, 36000-et pedig ki kellett telepíteni India turisták körében a homokos strandjai miatt rendkívül népszerű Kerala államában. Hatalmas áradások pusztítanak az államban, amiket a nagy esőzések okoznak.

Keralában, ahol minden évben megjön a monszun, általában fel vannak erre készülve, de idén olyan mennyiségű csapadék zúdult le, hogy a direkt erre kialakított vésztározók rendkívül gyorsan megteltek. A tározók gátjának védelmében 27 zsilipet is meg kellett nyitni - köztük olyat is, amit 26 éve nyitottak ki utoljára.

"Államunk példátlan árvízi pusztítás közepette van" - közölte a Twitteren az állam első minisztere, Pinarayi Vijayan. "A felfordulás mérhetetlen szenvedést és pusztítást hozott. Sok életet vesztettünk. Több száz otthon semmisült meg teljesen" - írta, majd az India minden részéről érkező mentőalakulatok munkáját dicsérte. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.