Leszakadt a híd egy olajszállító vonat alatt Romániában

Leszakadt a híd egy olajszállító vasúti szerelvény alatt Románia déli részén, Craiova közelében. A szerelvény 23 tartálykocsijából öt a mélybe zuhant, kettő pedig a zuhanás határán áll.

A balesetben senki sem sérült meg, és a katasztrófavédelem szerint robbanásveszély sincs, de az egyik tartálykocsiból kiömlött az olaj. Most azon dolgoznak, hogy az ne juthasson be a vizekbe és a termőtalajba.

A beszakadt hídon éppen munkálatok folytak, a szerelvény pedig egyelőre ismeretlen okból arra a vágányra futott rá, amelyen már száz méter hosszan felszedték a síneket. A mozdony és az első vagon valahogy így is átjutott a hídon, amely ezután ötven méter hosszan beszakadt.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a mozdonyvezető ittas volt, 0,72 milligramm/literes véralkoholszintet mértek nála. Ez elég komoly részegséget feltételez, másfél deci töményital elfogyasztása után közvetlenül egy száz kilós ember véralkoholszintje ~0,69 mg/l. (MTI. Címlapképünk illusztráció, fotó: Bob Adams / Flickr CC BY-SA 2.0)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.