Negyed métert emelkedett Lombok a múlt heti földrengés után

Fotó: Anton Raharjo/NurPhoto

Már több mint 300 áldozata van az egy hete történt lomboki földrengésnek, ami után több mint 270 ezer ember veszítette el otthonát az indonéz szigeten. 

A NASA és a California Institue of Technology kutatói most műholdfelvételeken elemezték a földrengés következményeit, és azt találták, hogy egyes pontokon - különösen a rengés epicentrumához közeli, északnyugati területeken - a sziget 20-25 akár centiméterrel is megemelkedhetett. 

A szatellitfotók alapján készült elemzések szerint más részein a sziget tengerszinttől mért magassága épp ellenkezőleg, csökkent, volt ahol 15 centimétert is. A NASA kutatói egyébként azért is készítenek ilyen felvételeket, mert azok segíthetnek a helyi hatóságoknak a földrengés utáni újjáépítés során. 

A szigeten a jelentések szerint lassan kezd visszatérni az élet a „normál” kerékvágásba, a rengés sújtotta falvak és települések lakói már új, ideiglenes mecseteket létesítésén dolgoznak. 

A Balitól keletre fekvő Lombokot egymás után három földrengés rázta meg egy hét alatt. A július 29-i rengésben 16-an halltak meg, a néhány nappal később történt utórengést követően több tucat ember sérült meg. (radionz via ABC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.