Víziló ölt kínai turistát Kenyában

ÁLLAT
2018 augusztus 12., 16:12
comments 111
Kenyai viziló, lesben
photo_camera Kenyai víziló, lesben Fotó: Michel & Christine Denis-Huot/Biosphoto

A magas vízszintek és áradások miatt egyre kevesebb helyen tudnak legelni a kenyai vízilovak, és ezért gyakran bukkannak fel nem kívánatos helyeken, például farmokon, üdülőhelyek vagy hotelek kertjeiben. 

Ez történt szombaton (a Nairobitól nyugati irányban, 90 kilométerre fekvő) Naivasában, a Naivasha-tó mellett is, ahol két kínai turista próbált a szállodától nem messze lefotózni egy arra kóborolt vízilovat. 

Szemtanúk szerint a két férfi túl közel hajolt az állathoz, az támadásba lendült, és olyan súlyosan megharapta az egyik turistát, hogy a 66 éves férfi kórházba szállítása után meghalt. A másik férfi könnyebb sérüléseket szenvedett csak. A vízilovat keresik.

link Forrás

A térségben ez volt a hatodik vízilógyilok az évben. Kenyában évente 500 ember halálát okozzák vízilótámadások. A magas vízállások miatt egyre gyakoribbak az állatok és emberek váratlan találkozásai, amik gyakran torkollanak ilyen és ehhez hasonló tragédiákba. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.