Víziló ölt kínai turistát Kenyában

Kenyai víziló, lesbenFotó: Michel & Christine Denis-Huot/Biosphoto

A magas vízszintek és áradások miatt egyre kevesebb helyen tudnak legelni a kenyai vízilovak, és ezért gyakran bukkannak fel nem kívánatos helyeken, például farmokon, üdülőhelyek vagy hotelek kertjeiben. 

Ez történt szombaton (a Nairobitól nyugati irányban, 90 kilométerre fekvő) Naivasában, a Naivasha-tó mellett is, ahol két kínai turista próbált a szállodától nem messze lefotózni egy arra kóborolt vízilovat. 

Szemtanúk szerint a két férfi túl közel hajolt az állathoz, az támadásba lendült, és olyan súlyosan megharapta az egyik turistát, hogy a 66 éves férfi kórházba szállítása után meghalt. A másik férfi könnyebb sérüléseket szenvedett csak. A vízilovat keresik.

A térségben ez volt a hatodik vízilógyilok az évben. Kenyában évente 500 ember halálát okozzák vízilótámadások. A magas vízállások miatt egyre gyakoribbak az állatok és emberek váratlan találkozásai, amik gyakran torkollanak ilyen és ehhez hasonló tragédiákba. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.