Víziló ölt kínai turistát Kenyában

2018 augusztus 12., vasárnap 16:12
114
Kenyai víziló, lesben Fotó: Michel & Christine Denis-Huot/Biosphoto

A magas vízszintek és áradások miatt egyre kevesebb helyen tudnak legelni a kenyai vízilovak, és ezért gyakran bukkannak fel nem kívánatos helyeken, például farmokon, üdülőhelyek vagy hotelek kertjeiben. 

Ez történt szombaton (a Nairobitól nyugati irányban, 90 kilométerre fekvő) Naivasában, a Naivasha-tó mellett is, ahol két kínai turista próbált a szállodától nem messze lefotózni egy arra kóborolt vízilovat. 

Szemtanúk szerint a két férfi túl közel hajolt az állathoz, az támadásba lendült, és olyan súlyosan megharapta az egyik turistát, hogy a 66 éves férfi kórházba szállítása után meghalt. A másik férfi könnyebb sérüléseket szenvedett csak. A vízilovat keresik.

A térségben ez volt a hatodik vízilógyilok az évben. Kenyában évente 500 ember halálát okozzák vízilótámadások. A magas vízállások miatt egyre gyakoribbak az állatok és emberek váratlan találkozásai, amik gyakran torkollanak ilyen és ehhez hasonló tragédiákba. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt