Magyarország erősödik: milliókkal nőtt a miniszterek fizetése

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Közzétették a kormányzati portálon a miniszterek megemelt fizetését - írja a hvg.hu. Nemrég az Országgyűlés döntött arról, hogy a jövőben a miniszterek fizetését maga a miniszterelnök határozza meg. Az összeget a parlamenti képviselői alapbér kétszeresében állapították meg, három esetet leszámítva.

Ez a három eset Bártfai-Máger Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere, Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, illetve Semjén Zsolt.

Bártfai-Máger Andrea és Süli János eddig 1 millió 101 ezer forintot keresett havonta, mostantól viszont havi ötmillió forintot fognak keresni.

A többi tíz miniszternek csak havi 1 782 100 forintra ugrik a fizetése. Szegény Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek pedig be kell érnie ezentúl havi 1 633 300 forinttal.

A kormány egy közleményben igyekezett magyarázni azt, hogy Süli és Bártfai-Máger Andrea miért kapott ekkora fizetésemelést. A válasz: ők ketten nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el, ezért az ő illetményüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek béréhez igazítják.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.