Magyarország erősödik: milliókkal nőtt a miniszterek fizetése

POLITIKA
2018 augusztus 13., 20:00
comments 343

Közzétették a kormányzati portálon a miniszterek megemelt fizetését - írja a hvg.hu. Nemrég az Országgyűlés döntött arról, hogy a jövőben a miniszterek fizetését maga a miniszterelnök határozza meg. Az összeget a parlamenti képviselői alapbér kétszeresében állapították meg, három esetet leszámítva.

Ez a három eset Bártfai-Máger Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere, Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, illetve Semjén Zsolt.

Bártfai-Máger Andrea és Süli János eddig 1 millió 101 ezer forintot keresett havonta, mostantól viszont havi ötmillió forintot fognak keresni.

A többi tíz miniszternek csak havi 1 782 100 forintra ugrik a fizetése. Szegény Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek pedig be kell érnie ezentúl havi 1 633 300 forinttal.

A kormány egy közleményben igyekezett magyarázni azt, hogy Süli és Bártfai-Máger Andrea miért kapott ekkora fizetésemelést. A válasz: ők ketten nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el, ezért az ő illetményüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek béréhez igazítják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.