18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Majdnem meglincselték Malawiban a BBC újságíróit, akik éppen gyerekgyilkos vámpírok után nyomoztak

külföld
2018 augusztus 13., 16:31
comments 81

A BBC afrikai újságíró-csapata helyi újságírókkal közösen titokzatos gyilkosságok nyomába eredt az afrikai Malawiban. Az áldozatok gyerekek voltak, akiket megcsonkítottak, és megöltek.

A helyiek szerint a tettesek olyan emberek voltak, akik fekete mágiát űznek, és a gyerekek testrészeiből készítenek szerencsehozó talizmánokat gazdag megrendelők számára.

Az egyik újságíró kamu-üzletembernek adta ki magát és összehoztak egy találkozót egy férfival, aki Kamangának hívta magát, és aki azt állította magáról, hogy tud ilyen talizmánokat szerezni.

  • Mely testrészek lennének a legalkalmasabbak ahhoz, hogy fellendítsék az üzletemet? - kérdezte tőle a fedett újságíró.
  • A fej és a nemi szerv - érkezett a válasz.

Végül az újságírók éjszaka, titokban találkoztak még egyszer Kamangával az erdő szélén, ahová a férfi egy társával érkezett, és ott megígérték, hogy ők maguk fognak megölni és kivéreztetni gyerekeket, hogy aztán talizmánokat készítsenek a testrészeikből.

Még azt is felajánlották az újságíróknak, hogy a koponyájukat feltörve elhozzák az agyukat is.

A találkozót egy tömegnyi falusi érzkezése zavarta meg. A tömeg láthatóan szintén a gyilkosokat kereste,

és azt hitték, hogy a fedett újságírók azok, akik a gyerekeket ölik.

Eközben Kamanga és a társa megléptek. A BBC-s újságírók hiába mutatták nekik a sajtóigazolványukat, és hívták a rendőröket, így is majdnem megkéselték őket, egyiküknek szétvágták a zakóját, kövekkel szétzúzták az autójukat, és ők is sérüléseket szenvedtek. A tömeg késekkel és machetékkel volt felszerelve. A BBC egy videót is közölt a lincselésről.

Végül az újságírók el tudtak menekülni, és egy helyi rendőr közbelépésének köszönhetően megúszták a támadást. Kamangáék többet nem válaszoltak a hívásaikra. Az eset után felhagytak az oknyomozásal. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.