Rakétariadós appba rejtette kémprogramját a Hamasz

A hivatalos izraeli rakétavédelmi riasztó applikációra megtévesztésig hasonlító, valójában a felhasználók okostelefonjára kémszoftvert telepítő applikációt fejlesztett és jelentetett meg a Hamasz, állítja a Clearsky nevű izraeli kiberbiztonsági cég.

Az IsraelAlert nevű kamu alkalmazás a telepítés után átveszi az irányítást a fertőzött telefon felett, hozzáférést biztosít a hackereknek a telefon helyadataihoz, kamerájához, hangrögzítőjéhez, és még üzeneteket is tudnak küldeni.

Izraelben, ahol a rakétatámadás nem elvi, hanem kimondottan gyakorlati probléma, az állam hivatalosan is kifejlesztett egy riasztóappot. Ez a RedAlert, amely a Gázai-övezethez telepített radarok riasztását továbbítja a felhasználóknak. A Hamasz kamuappját, az IsraelAlertet egy, a hivatalos izraeli weboldalhoz megszólalásig hasonlító kamuoldalról lehet letölteni, de a Facebookon és a Twitteren is terjesztik.

Boaz Dolev, a Clearsky vezérigazgatója szerint a Hamasz a legutóbbi rakétakampányához időzítette a kémszoftver megjelenését, amikor számítani lehetett rá, hogy többeket megtéveszthetnek vele. A múlt szerdán és csütörtökön közel kétszáz rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből Izraelre. (Via Calcalistech)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.