Rakétariadós appba rejtette kémprogramját a Hamasz

2018 augusztus 13., hétfő 4:22
52

A hivatalos izraeli rakétavédelmi riasztó applikációra megtévesztésig hasonlító, valójában a felhasználók okostelefonjára kémszoftvert telepítő applikációt fejlesztett és jelentetett meg a Hamasz, állítja a Clearsky nevű izraeli kiberbiztonsági cég.

Az IsraelAlert nevű kamu alkalmazás a telepítés után átveszi az irányítást a fertőzött telefon felett, hozzáférést biztosít a hackereknek a telefon helyadataihoz, kamerájához, hangrögzítőjéhez, és még üzeneteket is tudnak küldeni.

Izraelben, ahol a rakétatámadás nem elvi, hanem kimondottan gyakorlati probléma, az állam hivatalosan is kifejlesztett egy riasztóappot. Ez a RedAlert, amely a Gázai-övezethez telepített radarok riasztását továbbítja a felhasználóknak. A Hamasz kamuappját, az IsraelAlertet egy, a hivatalos izraeli weboldalhoz megszólalásig hasonlító kamuoldalról lehet letölteni, de a Facebookon és a Twitteren is terjesztik.

Boaz Dolev, a Clearsky vezérigazgatója szerint a Hamasz a legutóbbi rakétakampányához időzítette a kémszoftver megjelenését, amikor számítani lehetett rá, hogy többeket megtéveszthetnek vele. A múlt szerdán és csütörtökön közel kétszáz rakétát lőttek ki a Gázai-övezetből Izraelre. (Via Calcalistech)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt