Szinte senki sem ment el az alt rightosok washingtoni tüntetésére

Nem sikerült erőt demonstrálnia az amerikai rasszistáknak: a tavaly nyári, tragédiába torkollt charlottsville-i masírozásuk évfordulóján úgy huszan gyűltek össze az amerikai fővárosban, Washingtonban.

Az AP fotósának sikerült találnia egy szélsőjobbos tüntetőt, a szervező Jason Kesslert. A háttérben egy ellentüntető a tavalyi charlottsville-i ellentüntetésen halálra gázolt Heather Heyerre emlékezik.Fotó: Jacquelyn Martin/AP

Az ellenük tüntetők több ezren voltak, így a Washington Post beszámolója szerint az alt rightosok mondandóját nem is igazán lehetett hallani.

Azt már előzetesen sejteni lehetett, hogy idén nem lesz nagy erődemonstráció, az előzetes visszajelzések alapján mindössze négyszáz résztvevőt vártak a tavalyi charlottsville-i demonstrációra emlékezve Unite the Right 2-nek elnevezett vonulásra, de csak huszadannyian gyűltek össze. Ha volt is mondandójuk, azt elnyomtál az ellentüntetők "szégyen" és "takarodjatok a városunkból" skandálásai.

És még az ég is rájuk szakadt, így két óra ázás után a rendőrök kikísérték a kis csapatot az ellentüntetők gyűrűjéből. Két rendőrségi kisbusz elég volt az elszállításukhoz.

Egy éve ilyenkor a virginiai Charlotsville-ben több százan vonultak a náci tömegtüntetéseket idéző díszletek között, fáklyával, azt skandálva, hogy "nem cserélhetnek minket zsidókra". Az erőfitogtató vonulás másnapján ellentüntetők akarták megakadályozni a szélsőjobbosok nagygyűlését, közéjük hajtott be autójával egy újfasiszta, halálra gázolva a 32 éves Heather Heyert. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.