Szinte senki sem ment el az alt rightosok washingtoni tüntetésére

Nem sikerült erőt demonstrálnia az amerikai rasszistáknak: a tavaly nyári, tragédiába torkollt charlottsville-i masírozásuk évfordulóján úgy huszan gyűltek össze az amerikai fővárosban, Washingtonban.

Az AP fotósának sikerült találnia egy szélsőjobbos tüntetőt, a szervező Jason Kesslert. A háttérben egy ellentüntető a tavalyi charlottsville-i ellentüntetésen halálra gázolt Heather Heyerre emlékezik.Fotó: Jacquelyn Martin/AP

Az ellenük tüntetők több ezren voltak, így a Washington Post beszámolója szerint az alt rightosok mondandóját nem is igazán lehetett hallani.

Azt már előzetesen sejteni lehetett, hogy idén nem lesz nagy erődemonstráció, az előzetes visszajelzések alapján mindössze négyszáz résztvevőt vártak a tavalyi charlottsville-i demonstrációra emlékezve Unite the Right 2-nek elnevezett vonulásra, de csak huszadannyian gyűltek össze. Ha volt is mondandójuk, azt elnyomtál az ellentüntetők "szégyen" és "takarodjatok a városunkból" skandálásai.

És még az ég is rájuk szakadt, így két óra ázás után a rendőrök kikísérték a kis csapatot az ellentüntetők gyűrűjéből. Két rendőrségi kisbusz elég volt az elszállításukhoz.

Egy éve ilyenkor a virginiai Charlotsville-ben több százan vonultak a náci tömegtüntetéseket idéző díszletek között, fáklyával, azt skandálva, hogy "nem cserélhetnek minket zsidókra". Az erőfitogtató vonulás másnapján ellentüntetők akarták megakadályozni a szélsőjobbosok nagygyűlését, közéjük hajtott be autójával egy újfasiszta, halálra gázolva a 32 éves Heather Heyert. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.