Egy Louis Vuitton-modell meggyilkolta riválisát, aki sikeresebb volt nála

bűnügy
2018 augusztus 14., 07:08
comments 139

Ítélet született egy januári gyilkosság ügyében: a 24 éves modell, George Koh két barátjával együtt meggyilkolta a szintén modell, 25 éves Harry Uzokát. A gyilkosságot heves Instagram-harc előzte meg.

link Forrás

Uzokát szíven szúrták Nyugat-Londonban, az utcán halt meg. Azért találkoztak, hogy rendezzék konfliktusukat, ami korábban leginkább a közösségi médiában zajlott. Koh azt terjesztette, hogy lefeküdt Uzoka barátnőjével.

photo_camera George Koh

Az ügyész szerint Koh megszállottan irigyelte a nála sikeresebb Uzokát. Sok mindenben megpróbálta utánozni is. Uzoka a GQ, a Mercedes és a Zara modellje volt, Koh pedig a Loius Vuittoné. A bíróság előtt többen is beszéltek arról, hogy Koh terjesztette a történetet arról, hogy „lenyúlta Uzoka nőjét” - de volt, aki azt is elmesélte, hogy Uzoka megmutatta neki, Koh milyen bocsánatkérő üzeneteket küldött neki instán. Uzoka aztán többször is azt üzente neki, hogy álljon le az utánzással.

link Forrás

A találkozóra mindketten felfegyverezve, és társaságban mentek, de míg Uzoka a lakótársát egy súlyzót vitt magával, Koh két társát és két kést is vitt. A két társ közül az egyiket gyilkosságért, a másikat emberölésért ítélték el. Koh tagadta a gyilkosságot, azt mondja, Uzoka és lakótársa támadtak rá, ők csak védekeztek. (Guardian/NYPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.