Gulyás szerint a közigazgatásban dolgozók 15-20 százalékától válna meg a kormány

politika
2018 augusztus 14., 16:13

A keddi Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető a kormány legújabb bürokrácia-csökkentő intézkedését, ami szerint a közeljövőben 

a központi közigazgatásban, vagyis a minisztériumokban és a kapcsolódó intézményekben 15-20 százalékos leépítés várható.

Az Mfor.hu beszámolója szerint konkrét döntés még nincs. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint 

nem átgondolt, nem előkészített és nem egyeztetett a bejelentés.

Földiák András szerint előbb a teljes közszolgálat és ezen belül a központi közigazgatás szakszerű áttekintésére volna szükség. Csak azután lehetne feltárni a problémákat, amik vége akár leépítések is lehetnek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.