Gulyás szerint a közigazgatásban dolgozók 15-20 százalékától válna meg a kormány

politika
2018 augusztus 14., 16:13
comments 124

A keddi Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető a kormány legújabb bürokrácia-csökkentő intézkedését, ami szerint a közeljövőben 

a központi közigazgatásban, vagyis a minisztériumokban és a kapcsolódó intézményekben 15-20 százalékos leépítés várható.

Az Mfor.hu beszámolója szerint konkrét döntés még nincs. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke szerint 

nem átgondolt, nem előkészített és nem egyeztetett a bejelentés.

Földiák András szerint előbb a teljes közszolgálat és ezen belül a központi közigazgatás szakszerű áttekintésére volna szükség. Csak azután lehetne feltárni a problémákat, amik vége akár leépítések is lehetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt