Vihar fenyegeti a Sziget utolsó estéjét

„A várható heves zivatarok veszélye miatt négy megyére és a fővárosra másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre. Emellett számos megyére a zivatarok, felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, míg néhány megyében a hőség miatt is figyelmeztetnek” 

- írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján. 

Viharfelhõ Nagykanizsa közelében 2018. július 21-énFotó: Varga György/MTI/MTVA

A heves zivatar veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Somogy megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az OMSZ közleménye szerint délután a Dél-Dunántúl felől egyre többfelé alakulhat ki zivatar, amelyek északkelet felé helyeződnek tovább, köztük hevesebbek is lehetnek. Éjjel már inkább az ország keleti részét fenyegetik majd záporok, hajnalra már elcsendesül az idő.

Az esti zivatarokat viharos, akár 70-90 kilométer/órás széllökések követik, akár 20-30 milliméternyi eső is eshet, felhőszakadásra, és akár kisebb méretű jégdarabokra is számítani lehet. 

Kedden még az Alföld nagyobb részén még 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. A tartós hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.  

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.