Vihar fenyegeti a Sziget utolsó estéjét

időjárás
2018 augusztus 14., 09:34
comments 9

„A várható heves zivatarok veszélye miatt négy megyére és a fővárosra másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre. Emellett számos megyére a zivatarok, felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, míg néhány megyében a hőség miatt is figyelmeztetnek” 

- írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján. 

Viharfelhõ Nagykanizsa közelében 2018. július 21-én
photo_camera Viharfelhõ Nagykanizsa közelében 2018. július 21-én Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A heves zivatar veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Somogy megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az OMSZ közleménye szerint délután a Dél-Dunántúl felől egyre többfelé alakulhat ki zivatar, amelyek északkelet felé helyeződnek tovább, köztük hevesebbek is lehetnek. Éjjel már inkább az ország keleti részét fenyegetik majd záporok, hajnalra már elcsendesül az idő.

Az esti zivatarokat viharos, akár 70-90 kilométer/órás széllökések követik, akár 20-30 milliméternyi eső is eshet, felhőszakadásra, és akár kisebb méretű jégdarabokra is számítani lehet. 

Kedden még az Alföld nagyobb részén még 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. A tartós hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.