Egy nap alatt több mint félmilliárd ember nézte meg a legnépszerűbb kínai sorozat új részét

tévé
2018 augusztus 15., 15:35
comments 93

Augusztus 12-én egyetlen nap alatt 530 millióan nézték meg a legújabb kínai sorozat, A Jenhszi-palota története legalább egy részét az iQiyi nevű kínai streamszolgáltatón. Ez a teljes kínai lakosság majd 40 százaléka.

Az iQiyi nagyjából olyan, mint nyugaton a Netflix, csak ez a Baidu nevű kínai netes kereső üzemeltetőjének tulajdona.

Július 19-i indulása óta a sorozat már 5,6 milliárdos nézettségnél jár, részenként átlagosan 130 millió lejátszással. Összehasonlításképp: a Trónok harca 7. évadának záróepizódját megjelenése napján 16,5 millióan látták, a Stranger things másoik évadát pedig a megjelenése utáni első három napban 79,2 millióan.

A Jenhszi-palota története a Csing-dinasztia (az 1644 és 1912 között uralkodó utolsó császári ház) korában, Csien-lung császár uralkodása alatt (azaz a XVIII. században) játszódik, és intrikáló cselédekről meg császári ágyasokról szól. A hasonló sorozatok fontos zsánert képeznek a kínai tévében, a nézők ugyanis eléggé szeretik ezeket, és hatalmas bevételeket hoznak.

link Forrás

A Jenhszi-palota története egyik epizódjában például az egyik ágyas tönkreteszi a császár Dél-Kínából hozatott licsisáit, hogy ezzel megalázza a császárnét, aki licsit akart felszolgálni egy vacsorán. Egy másik epizódban ugyanez az ágyas lelöki a császárnét egy toronyból, hogy az elvetéljen. A történet főhőse egyébként egy, a császárnéhez hű szolgálólány. (Inkstonenews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.