Egy nap alatt több mint félmilliárd ember nézte meg a legnépszerűbb kínai sorozat új részét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Augusztus 12-én egyetlen nap alatt 530 millióan nézték meg a legújabb kínai sorozat, A Jenhszi-palota története legalább egy részét az iQiyi nevű kínai streamszolgáltatón. Ez a teljes kínai lakosság majd 40 százaléka.

Az iQiyi nagyjából olyan, mint nyugaton a Netflix, csak ez a Baidu nevű kínai netes kereső üzemeltetőjének tulajdona.

Július 19-i indulása óta a sorozat már 5,6 milliárdos nézettségnél jár, részenként átlagosan 130 millió lejátszással. Összehasonlításképp: a Trónok harca 7. évadának záróepizódját megjelenése napján 16,5 millióan látták, a Stranger things másoik évadát pedig a megjelenése utáni első három napban 79,2 millióan.

A Jenhszi-palota története a Csing-dinasztia (az 1644 és 1912 között uralkodó utolsó császári ház) korában, Csien-lung császár uralkodása alatt (azaz a XVIII. században) játszódik, és intrikáló cselédekről meg császári ágyasokról szól. A hasonló sorozatok fontos zsánert képeznek a kínai tévében, a nézők ugyanis eléggé szeretik ezeket, és hatalmas bevételeket hoznak.

A Jenhszi-palota története egyik epizódjában például az egyik ágyas tönkreteszi a császár Dél-Kínából hozatott licsisáit, hogy ezzel megalázza a császárnét, aki licsit akart felszolgálni egy vacsorán. Egy másik epizódban ugyanez az ágyas lelöki a császárnét egy toronyból, hogy az elvetéljen. A történet főhőse egyébként egy, a császárnéhez hű szolgálólány. (Inkstonenews)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 11,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.