Másfél hónappal a megválasztása után elraboltak egy képviselőnőt Mexikóban

külföld
2018 augusztus 15., 09:12
comments 73

Nem sokkal a megválasztása után elrabolták a mexikói kongresszus alsó házának egyik képviselőjét, Norma Azucena Rodríguez Zamorát. A 32 éves képviselőnő autójára Hidalgo államban lőttek rá, a titkára és a sofőrje megsebesült, az autó pedig megpördült. Ezután a fegyveresek kirángatták Rodríguezt a kocsiból, belökték a sajátjukba, majd elhajtottak.

Norma Azucena Rodríguez Zamora
photo_camera Norma Azucena Rodríguez Zamora

Rodríguez július 1-jén választották Veracruz állam képviselőjévé a balközép Demokratikus Forradalom Pártjának színeiben. Szeptember 1-jén lépett volna hivatalba. A képviselővé választása előtt a nő Tihuatlán város polgármestere volt.

A támadás idején Rodríguez a szomszédos Hidalgo államban utazott. Ugyanezen a környéken egy hónapja Naupan polgármesterét, Genaro Negrete Urbano gyilkolták meg. A férfi holttestét a hónap elején találták meg. A helyi politikusok gyakran válnak a bandák célpontjává, ha úgy érzik, bele akarnak avatkozni az ügyeikbe. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.