Senki sem hitte el a részeg csongrádi férfinak, hogy megölte a lakótársát, amíg le nem tartóztatták

bűnügy
2018 augusztus 15., 07:02

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2012 novemberében baltával agyonverte, majd a kertjében elásta lakótársát Csongrádon.

A csongrádi férfi 2011-ben ajánlotta fel az áldozatnak, hogy nála lakhat az egyik szobában, de később sok vitájuk volt, mert a beköltözőről kiderült, hogy sokat iszik, és a lakhatási költségekhez sem járult hozzá. 

Az utolsó vitánál, 2012 novemberében a háztulajdonos közölte a sértettel, hogy ha nem fizet akkor el kell költöznie, mire a sértett a szobájába ment azzal a felkiáltással, hogy oda a vádlott nem mehet be.

Ezután a vádlott fát kezdett hasogatni az udvaron, ahol rövid időn belül az áldozat is megjelent, és újra veszekedni kezdtek. A vita során végig a vádlott kezében volt a baltája, amivel már a házba visszakeveredve legalább 14-szer fejen ütötte a másik férfit. Az áldozat próbálta kivédeni az ütéseket, de a földre kerülve a felsőtestén is több ütés érte, és a koponyát ért csapások okozta agyroncsolódás miatt a helyszínen meghalt. 

A vádlott néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte, és a kerti WC mellett elásta. 

Később részegen többször hangoztatta másoknak, hogy „kinyírta a lakótársát”, de mivel nagyot mondó embernek ismerték, senki nem hitte el neki.

Az áldozat hozzátartozói 2017 tavaszán tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt. A rendőrök nyomozni kezdtek, és a férfi 2017 márciusában, vagyis több mint 4 évvel a gyilkosság után elismerte megölte a lakótársát, majd azt is megmutatta, hova ásta el a holttestet.

A főügyészség a vádlottat emberöléssel vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. (Ügyészség)