Bombát robbantottak a szélsőjobboldali olasz kormánypárt irodája előtt

Éjszaka bombát robbantottak a kisebbik olasz kormánypárt, a Liga egyik irodája előtt az északkelet-olaszországi Villorbában. A támadásban senki sem sérült meg és az épületben sem okozott károkat. 

A környéken egy másik bombát is találtak, ezt a szakértők semmisítették meg. 

Az ANSA hírügynökség szerint a támadást a Haris Hatzimihelakis/Internazionale nevű anarchista szervezet vállalta magára.  Villorba mindössze 18 ezer lakosú település, a helyi Liga pártszervezet az egyik legaktívabb Veneto tartományban.

Megpróbálnak megállítani minket, de az erőszakos elkövetők és bűnözők nem félemlítenek meg minket” - reagált Matteo Salvini belügyminiszter, a Liga vezetője a Twitteren. (ANSA/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.