Fegyverkereskedelemből akarta kifizetni a tandíját egy svéd fiatal, de lebukott a balkáni beszerzőkörútján

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Összesen 19 pisztolyt találtak annál a 21 éves svéd férfinál, akit hétfőn tartóztattak le Albániában. Sebastian Vall terve az volt, hogy a fegyvereket otthon eladja a megrendelőknek, hogy a bevételből ki tudja fizetni a tandíját. 

A férfi a pisztolyokat Koszovóban vette, és busszal utazott Montenegró felé, amikor a murriqani határátkelőnél elfogták. A 7,65 milliméteres pisztolyokat a ruhái közé rejtette, csak arra nem számított, hogy a Németországba tartó járművet kutyákkal is átvizsgálják.

A kihallgatásán azt állította, hogy sem az eladókat, sem a vevőket nem ismerte, az ő dolga csak annyi lett volna, hogy Svédországba vigye a fegyvereket. „Csak a pénzért csináltam, mert munkanélküli vagyok. Tanulni szeretnék, de nem volt pénzem, ezért belementem” - védekezett Vall, aki ellen nemzetközi fegyverkereskedelem miatt emeltek vádat, amiért 7-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. (Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.