Fegyverkereskedelemből akarta kifizetni a tandíját egy svéd fiatal, de lebukott a balkáni beszerzőkörútján

Összesen 19 pisztolyt találtak annál a 21 éves svéd férfinál, akit hétfőn tartóztattak le Albániában. Sebastian Vall terve az volt, hogy a fegyvereket otthon eladja a megrendelőknek, hogy a bevételből ki tudja fizetni a tandíját. 

A férfi a pisztolyokat Koszovóban vette, és busszal utazott Montenegró felé, amikor a murriqani határátkelőnél elfogták. A 7,65 milliméteres pisztolyokat a ruhái közé rejtette, csak arra nem számított, hogy a Németországba tartó járművet kutyákkal is átvizsgálják.

A kihallgatásán azt állította, hogy sem az eladókat, sem a vevőket nem ismerte, az ő dolga csak annyi lett volna, hogy Svédországba vigye a fegyvereket. „Csak a pénzért csináltam, mert munkanélküli vagyok. Tanulni szeretnék, de nem volt pénzem, ezért belementem” - védekezett Vall, aki ellen nemzetközi fegyverkereskedelem miatt emeltek vádat, amiért 7-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. (Reuters)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.