Fegyverkereskedelemből akarta kifizetni a tandíját egy svéd fiatal, de lebukott a balkáni beszerzőkörútján

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Összesen 19 pisztolyt találtak annál a 21 éves svéd férfinál, akit hétfőn tartóztattak le Albániában. Sebastian Vall terve az volt, hogy a fegyvereket otthon eladja a megrendelőknek, hogy a bevételből ki tudja fizetni a tandíját. 

A férfi a pisztolyokat Koszovóban vette, és busszal utazott Montenegró felé, amikor a murriqani határátkelőnél elfogták. A 7,65 milliméteres pisztolyokat a ruhái közé rejtette, csak arra nem számított, hogy a Németországba tartó járművet kutyákkal is átvizsgálják.

A kihallgatásán azt állította, hogy sem az eladókat, sem a vevőket nem ismerte, az ő dolga csak annyi lett volna, hogy Svédországba vigye a fegyvereket. „Csak a pénzért csináltam, mert munkanélküli vagyok. Tanulni szeretnék, de nem volt pénzem, ezért belementem” - védekezett Vall, aki ellen nemzetközi fegyverkereskedelem miatt emeltek vádat, amiért 7-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. (Reuters)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.