Márki-Zay meghívta Hadházyt és Jeszenszky Gézát Hódmezővásárhelyre, a Fidesz szerint pártot alapítanak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

Közéleti beszélgetés az európai integrációról címmel szervez rendezvényt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vasárnapra, a vendégek között ott van többek között az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos, Jeszenszky Géza, az MDF-kormány volt külügyminisztere, és Hegedűs István, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

„A magyarság Szent István óta legfontosabb kérdéséről, az integrációról beszélgetünk a cigányság és az Európai Unió kapcsán”, írja Márki-Zay Péter, a rendezvényre pedig Lázár Jánost is meghívták, aki a polgármester szerint nem vállalta a szereplést.

A vásárhelyi Fidesz közleménye szerint az esemény a „polgármester politikai céljairól szól”.

„Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen kezdi meg az új ellenzéki párt felépítését”, írják, „olyan szereplőkkel, mint a fekete öves hazudozó, Hadházy Ákos”. A helyi Fidesz szerint a rendezvény az uszításról és a gyűlöletkeltésről szól, Márki-Zay Péter polgármestersége a „hazugság, a gyűlölet és a megosztottság korszakát hozta el Hódmezővásárhelyre”. (Korábban a Magyar Hírlap is arról írt, hogy Hadházy és Márki-Zay pártot alapítanak.)

Válaszában Márki-Zay Péter azt írta, „a Lázármédia és a Fidesz a Szent István napok ellehetetlenítésén fáradoznak”, és a rendezvényen fellépő művészeket akarják elriasztani a szereplésről - fellép Péter Szabó Szilvia és a Király Viktor is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.