Márki-Zay meghívta Hadházyt és Jeszenszky Gézát Hódmezővásárhelyre, a Fidesz szerint pártot alapítanak

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

Közéleti beszélgetés az európai integrációról címmel szervez rendezvényt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vasárnapra, a vendégek között ott van többek között az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos, Jeszenszky Géza, az MDF-kormány volt külügyminisztere, és Hegedűs István, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

„A magyarság Szent István óta legfontosabb kérdéséről, az integrációról beszélgetünk a cigányság és az Európai Unió kapcsán”, írja Márki-Zay Péter, a rendezvényre pedig Lázár Jánost is meghívták, aki a polgármester szerint nem vállalta a szereplést.

A vásárhelyi Fidesz közleménye szerint az esemény a „polgármester politikai céljairól szól”.

„Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen kezdi meg az új ellenzéki párt felépítését”, írják, „olyan szereplőkkel, mint a fekete öves hazudozó, Hadházy Ákos”. A helyi Fidesz szerint a rendezvény az uszításról és a gyűlöletkeltésről szól, Márki-Zay Péter polgármestersége a „hazugság, a gyűlölet és a megosztottság korszakát hozta el Hódmezővásárhelyre”. (Korábban a Magyar Hírlap is arról írt, hogy Hadházy és Márki-Zay pártot alapítanak.)

Válaszában Márki-Zay Péter azt írta, „a Lázármédia és a Fidesz a Szent István napok ellehetetlenítésén fáradoznak”, és a rendezvényen fellépő művészeket akarják elriasztani a szereplésről - fellép Péter Szabó Szilvia és a Király Viktor is.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.