Márki-Zay meghívta Hadházyt és Jeszenszky Gézát Hódmezővásárhelyre, a Fidesz szerint pártot alapítanak

POLITIKA
2018 augusztus 16., 10:32
comments 291
photo_camera Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

Közéleti beszélgetés az európai integrációról címmel szervez rendezvényt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vasárnapra, a vendégek között ott van többek között az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos, Jeszenszky Géza, az MDF-kormány volt külügyminisztere, és Hegedűs István, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

„A magyarság Szent István óta legfontosabb kérdéséről, az integrációról beszélgetünk a cigányság és az Európai Unió kapcsán”, írja Márki-Zay Péter, a rendezvényre pedig Lázár Jánost is meghívták, aki a polgármester szerint nem vállalta a szereplést.

A vásárhelyi Fidesz közleménye szerint az esemény a „polgármester politikai céljairól szól”.

„Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen kezdi meg az új ellenzéki párt felépítését”, írják, „olyan szereplőkkel, mint a fekete öves hazudozó, Hadházy Ákos”. A helyi Fidesz szerint a rendezvény az uszításról és a gyűlöletkeltésről szól, Márki-Zay Péter polgármestersége a „hazugság, a gyűlölet és a megosztottság korszakát hozta el Hódmezővásárhelyre”. (Korábban a Magyar Hírlap is arról írt, hogy Hadházy és Márki-Zay pártot alapítanak.)

Válaszában Márki-Zay Péter azt írta, „a Lázármédia és a Fidesz a Szent István napok ellehetetlenítésén fáradoznak”, és a rendezvényen fellépő művészeket akarják elriasztani a szereplésről - fellép Péter Szabó Szilvia és a Király Viktor is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.