Nagyon sok delfin pusztult el Florida partjainál

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Vörös-hullámnak nevezik a jelenséget, amikor a Karenia brevis nevű egysejtű túlszaporodik az óceánban. Ez az élőlény idegmérget termel, ami bekerül a vízi élőlények szervezetébe, amitől el is pusztulhatnak. A méreg az embereknél fejfájást és asztmás tüneteket okozhat. Csak ez elmúlt egy hétben 12 delfin tetemét mosta partra a víz Floridában, máskor egy év alatt találnak ennyit, és a delfineken kívül becslések szerint még 100 tonna tengeri élőlény, teknősök és halak pusztultak el az elmúlt napokban. A vörös-hullám, tehát a mérgező egysejtű túlszaporodásának pontos okai nem ismertek, de e kutatók szerint az ipari halgazdálkodás és a szennyvíz nem megfelelő tisztítása hozzájárulhat kialakulásához. A jelenség arról kapta a nevét, hogy a Karenia brevis nagy tömegben vörösre színezheti a víz felszínét. (afp)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.