Nagyon sok delfin pusztult el Florida partjainál

Vörös-hullámnak nevezik a jelenséget, amikor a Karenia brevis nevű egysejtű túlszaporodik az óceánban. Ez az élőlény idegmérget termel, ami bekerül a vízi élőlények szervezetébe, amitől el is pusztulhatnak. A méreg az embereknél fejfájást és asztmás tüneteket okozhat. Csak ez elmúlt egy hétben 12 delfin tetemét mosta partra a víz Floridában, máskor egy év alatt találnak ennyit, és a delfineken kívül becslések szerint még 100 tonna tengeri élőlény, teknősök és halak pusztultak el az elmúlt napokban. A vörös-hullám, tehát a mérgező egysejtű túlszaporodásának pontos okai nem ismertek, de e kutatók szerint az ipari halgazdálkodás és a szennyvíz nem megfelelő tisztítása hozzájárulhat kialakulásához. A jelenség arról kapta a nevét, hogy a Karenia brevis nagy tömegben vörösre színezheti a víz felszínét. (afp)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.