Sikeresen perelte a társkeresőt, mert kevés volt a férfi az adatbázisban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Izgalmas, évek óta húzódó pernek lett vége Londonban.

Tereza Burki beperelt egy társkereső szolgáltatást, mert hiába keresett ott számára megfelelő partnert, úgy tűnt számára, hogy nincs egyetlen szóba jöhető jelölt sem. A Seventy Thirty nevű cég kifejezetten jómódú ügyfelekre specializálódott, és ennek megfelelően a szolgáltatása is igen drága volt, az adatbázisba kerülésért Tereza Burkinak 13.100 fontot, azaz 4,7 millió forintot kellett fizetnie.

A hölgy elvárása az volt, hogy olyan partnert találjon, aki hozzá hasonló anyagi jómódban él, lehetőleg pénzügyi területen dolgozik, nem bánja, ha egy korábbi házasságából van már három gyermeke, és szívesen utazgat rendszeresen külföldre. A nő nem talált ilyen jelöltet, és amikor kiderítette, hogy a társkeresőnél összesen csak száz férfi számít aktív regisztrált tagnak, pert indított a cég ellen. Úgy vélte, hogy száz jelölt nagyon kevés ahhoz képest, hogy milyen drága a szolgáltatás.

A bíróság úgy döntött, hogy a hölgynek megalapozott volt a panasza, száz férfi egy társkereső adatbázisában tényleg nagyon kevés, főleg ahhoz képest, hogy mit ígértek a szolgáltatás hirdetésekor. A cégnek vissza kell adnia a regisztrációs díjat, és még 500 fontot ezen felül, kárpótlásként.

Csakhogy közben a társkereső is beperelte Tereza Burkit, mert indulatos posztokat írt a netre, amiben csalónak nevezte a céget. A bíróság a társkereső panaszát is megalapozottnak találta, mert szerintük a cég nem tudatosan verte át ügyfelét, hanem egyszerűen nem sikerült nekik a megfelelő szolgáltatást biztosítaniuk. Úgyhogy Tereza Burkinak 5000 fontot (1,8 millió forintot) kell fizetnie a cégnek. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.