Sikeresen perelte a társkeresőt, mert kevés volt a férfi az adatbázisban

igazságszolgáltatás
2018 augusztus 16., 06:44
comments 112

Izgalmas, évek óta húzódó pernek lett vége Londonban.

Tereza Burki beperelt egy társkereső szolgáltatást, mert hiába keresett ott számára megfelelő partnert, úgy tűnt számára, hogy nincs egyetlen szóba jöhető jelölt sem. A Seventy Thirty nevű cég kifejezetten jómódú ügyfelekre specializálódott, és ennek megfelelően a szolgáltatása is igen drága volt, az adatbázisba kerülésért Tereza Burkinak 13.100 fontot, azaz 4,7 millió forintot kellett fizetnie.

A hölgy elvárása az volt, hogy olyan partnert találjon, aki hozzá hasonló anyagi jómódban él, lehetőleg pénzügyi területen dolgozik, nem bánja, ha egy korábbi házasságából van már három gyermeke, és szívesen utazgat rendszeresen külföldre. A nő nem talált ilyen jelöltet, és amikor kiderítette, hogy a társkeresőnél összesen csak száz férfi számít aktív regisztrált tagnak, pert indított a cég ellen. Úgy vélte, hogy száz jelölt nagyon kevés ahhoz képest, hogy milyen drága a szolgáltatás.

A bíróság úgy döntött, hogy a hölgynek megalapozott volt a panasza, száz férfi egy társkereső adatbázisában tényleg nagyon kevés, főleg ahhoz képest, hogy mit ígértek a szolgáltatás hirdetésekor. A cégnek vissza kell adnia a regisztrációs díjat, és még 500 fontot ezen felül, kárpótlásként.

Csakhogy közben a társkereső is beperelte Tereza Burkit, mert indulatos posztokat írt a netre, amiben csalónak nevezte a céget. A bíróság a társkereső panaszát is megalapozottnak találta, mert szerintük a cég nem tudatosan verte át ügyfelét, hanem egyszerűen nem sikerült nekik a megfelelő szolgáltatást biztosítaniuk. Úgyhogy Tereza Burkinak 5000 fontot (1,8 millió forintot) kell fizetnie a cégnek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.