Sikeresen perelte a társkeresőt, mert kevés volt a férfi az adatbázisban

Izgalmas, évek óta húzódó pernek lett vége Londonban.

Tereza Burki beperelt egy társkereső szolgáltatást, mert hiába keresett ott számára megfelelő partnert, úgy tűnt számára, hogy nincs egyetlen szóba jöhető jelölt sem. A Seventy Thirty nevű cég kifejezetten jómódú ügyfelekre specializálódott, és ennek megfelelően a szolgáltatása is igen drága volt, az adatbázisba kerülésért Tereza Burkinak 13.100 fontot, azaz 4,7 millió forintot kellett fizetnie.

A hölgy elvárása az volt, hogy olyan partnert találjon, aki hozzá hasonló anyagi jómódban él, lehetőleg pénzügyi területen dolgozik, nem bánja, ha egy korábbi házasságából van már három gyermeke, és szívesen utazgat rendszeresen külföldre. A nő nem talált ilyen jelöltet, és amikor kiderítette, hogy a társkeresőnél összesen csak száz férfi számít aktív regisztrált tagnak, pert indított a cég ellen. Úgy vélte, hogy száz jelölt nagyon kevés ahhoz képest, hogy milyen drága a szolgáltatás.

A bíróság úgy döntött, hogy a hölgynek megalapozott volt a panasza, száz férfi egy társkereső adatbázisában tényleg nagyon kevés, főleg ahhoz képest, hogy mit ígértek a szolgáltatás hirdetésekor. A cégnek vissza kell adnia a regisztrációs díjat, és még 500 fontot ezen felül, kárpótlásként.

Csakhogy közben a társkereső is beperelte Tereza Burkit, mert indulatos posztokat írt a netre, amiben csalónak nevezte a céget. A bíróság a társkereső panaszát is megalapozottnak találta, mert szerintük a cég nem tudatosan verte át ügyfelét, hanem egyszerűen nem sikerült nekik a megfelelő szolgáltatást biztosítaniuk. Úgyhogy Tereza Burkinak 5000 fontot (1,8 millió forintot) kell fizetnie a cégnek. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.