Bepanaszolta a Real Madrid az Intert a FIFA-nál, mert meg merészelték környékezni Luka Modrićot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A nemzetközi labdarúgásban elég ritka dolog történt pénteken: a spanyol Real Madrid bemószerolta az olasz Internazionalét, amiért megpróbálta elcsábítani egyik legjobb játékosát, a világbajnoki ezüstérmes Luka Modrićot.

Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

A 32 éves játékos állítólag szívesen követte volna egykori csapattársát, a Juventushoz szerződő Cristiano Ronaldót Olaszországba, de a klubelnök Florentino Pérez kijelentette, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha a milánóiak kifizetik irreális 750 milliós kivásárlási árát.

Hiába tetszett állítólag Modricnak az ötlet, és hiába tudott a feltételekben megállapodni, a Real Madrid nem volt hajlandó tárgyalni sem a szerződés felbontásáról, sőt a topfutballban teljesen szokatlan és nevetséges módon bepanaszolta az Intert a FIFA-nál. 

A FIFA szabályzat szerint a klub engedélye nélkül hivatalosan csak akkor lehet a játékos ügynökével tárgyalni az átigazolásról, ha a szerződéséből maximum fél év van hátra, de ezt a sorrendet ritkán tartják be a klubok. 

Ronaldo esetében a Madrid valamiért nem tett panaszt a FIFA-nál, helyette megállapodott a vevővel. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.