Bepanaszolta a Real Madrid az Intert a FIFA-nál, mert meg merészelték környékezni Luka Modrićot

futball
2018 augusztus 17., 12:55
comments 40

A nemzetközi labdarúgásban elég ritka dolog történt pénteken: a spanyol Real Madrid bemószerolta az olasz Internazionalét, amiért megpróbálta elcsábítani egyik legjobb játékosát, a világbajnoki ezüstérmes Luka Modrićot.

photo_camera Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

A 32 éves játékos állítólag szívesen követte volna egykori csapattársát, a Juventushoz szerződő Cristiano Ronaldót Olaszországba, de a klubelnök Florentino Pérez kijelentette, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha a milánóiak kifizetik irreális 750 milliós kivásárlási árát.

Hiába tetszett állítólag Modricnak az ötlet, és hiába tudott a feltételekben megállapodni, a Real Madrid nem volt hajlandó tárgyalni sem a szerződés felbontásáról, sőt a topfutballban teljesen szokatlan és nevetséges módon bepanaszolta az Intert a FIFA-nál. 

A FIFA szabályzat szerint a klub engedélye nélkül hivatalosan csak akkor lehet a játékos ügynökével tárgyalni az átigazolásról, ha a szerződéséből maximum fél év van hátra, de ezt a sorrendet ritkán tartják be a klubok. 

Ronaldo esetében a Madrid valamiért nem tett panaszt a FIFA-nál, helyette megállapodott a vevővel. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.