Bepanaszolta a Real Madrid az Intert a FIFA-nál, mert meg merészelték környékezni Luka Modrićot

A nemzetközi labdarúgásban elég ritka dolog történt pénteken: a spanyol Real Madrid bemószerolta az olasz Internazionalét, amiért megpróbálta elcsábítani egyik legjobb játékosát, a világbajnoki ezüstérmes Luka Modrićot.

Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

A 32 éves játékos állítólag szívesen követte volna egykori csapattársát, a Juventushoz szerződő Cristiano Ronaldót Olaszországba, de a klubelnök Florentino Pérez kijelentette, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha a milánóiak kifizetik irreális 750 milliós kivásárlási árát.

Hiába tetszett állítólag Modricnak az ötlet, és hiába tudott a feltételekben megállapodni, a Real Madrid nem volt hajlandó tárgyalni sem a szerződés felbontásáról, sőt a topfutballban teljesen szokatlan és nevetséges módon bepanaszolta az Intert a FIFA-nál. 

A FIFA szabályzat szerint a klub engedélye nélkül hivatalosan csak akkor lehet a játékos ügynökével tárgyalni az átigazolásról, ha a szerződéséből maximum fél év van hátra, de ezt a sorrendet ritkán tartják be a klubok. 

Ronaldo esetében a Madrid valamiért nem tett panaszt a FIFA-nál, helyette megállapodott a vevővel. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.