Egy adminisztratív marhaság miatt nem tudnak enyhíteni az orvoshiányon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Emberi Errőforrások Minisztériuma ugyan arról tájékoztatta a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetét, hogy "a kormány kiemelten kezeli a kérdést", augusztus közepéig se sikerült feloldani azt az ellentmondást, hogy ugyan 1200 álláshelyet is meghirdettek fiatal szakorvosoknak, azokat a közszférában elrendelt létszámstop miatt nem lehet betölteni.

Pedig amúgy orvoshiány van, amin enyhíthetne, ha 1200 fiatal orvos munkába állhatna.

Sipka Balázs, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke nemrég úgy értesült, hogy hamarosan megoldódhat a helyzet. Ugyanakkor már két hete is pont ugyanezt ígérte neki a kórházak fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont, amely az Inforádió ezzel kapcsolatos megkeresésére egyelőre nem reagált.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.