Egy adminisztratív marhaság miatt nem tudnak enyhíteni az orvoshiányon

POLITIKA
2018 augusztus 17., 09:16

Az Emberi Errőforrások Minisztériuma ugyan arról tájékoztatta a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetét, hogy "a kormány kiemelten kezeli a kérdést", augusztus közepéig se sikerült feloldani azt az ellentmondást, hogy ugyan 1200 álláshelyet is meghirdettek fiatal szakorvosoknak, azokat a közszférában elrendelt létszámstop miatt nem lehet betölteni.

Pedig amúgy orvoshiány van, amin enyhíthetne, ha 1200 fiatal orvos munkába állhatna.

Sipka Balázs, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke nemrég úgy értesült, hogy hamarosan megoldódhat a helyzet. Ugyanakkor már két hete is pont ugyanezt ígérte neki a kórházak fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont, amely az Inforádió ezzel kapcsolatos megkeresésére egyelőre nem reagált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.