Kitiltják a bőrt a helsinki divathétről

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kedden jelentették be, hogy a jövő évi helsinki divathéten már nem lehet bőrből készült ruhát vagy kiegészítőt bemutatni - írja a Guardian

A döntéssel jelezni szeretnék, hogy aktívan ki akarnak állni az állatkínzás és az ellen a környezetkárosítás ellen, melyet az állati bőr feldolgozása okoz. A héten az is kiderült, egyre nagyobb az igény a vegán kollekciókra: a párizsi székhelyű, ökotudatos Veja márka forgalma tavaly 60 százalékkal nőtt. A Veja 2016 decemberében mutatta be vegán kollekcióját, melyhez újrafelhasznált PET-palackokat és szintetikus szarvasbőrt s felhasználtak.

A leghíresebb és legsikeresebb vegán tervező Stella McCartney, ő sosem használt állati eredetű anyagokat kollekcióihoz, műbőr táskakollekciója, a Falabella minden idők egyik legsikeresebb brandje lett.

A Veja őszi-tavaszi kollekciójábólFotó: Veja
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.