Állami kitüntetést kapott Patyi András és Mága Zoltán is

Pénteken augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A teljes listát, amit az Index vett észre elsőként, a kormany.hu honlapján lehet áttekinteni. 

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színmûvész-énekesnekFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Politikai tekintetben a legérdekesebb kétségtelenül az, hogy a kormány a Magyar Érdemrend középkeresztjét adományozta Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság leköszönő elnökének és a közszolgálati egyetem távozó rektorának, aki minden bizonnyal a hamarosan felálló közigazgatási bírósági rendszer vezetője lesz. 

A tisztikereszt polgári tagozatában részesült Mága Zoltán, a kormány által alaposan és gazdagon támogatott hegedűművész mellett Párkányi Raab Péter, a Szabadság téri német megszállásos emlékművéről ismert szobrász is. 

A Szovjetunióban volt magyar politikai rabok és kényszermunkások szervezetének is elnökeként lovagkeresztet vehetett át Menczer Erzsébet fideszes egyéni választókerületi jelölt, és volt kormánypárt képviselőként tisztikeresztet kapott Varga István ügyvéd is. 

A kultúra területéről állami kitüntetésben részesült többek között Harsányi Gábor színész, Alapi István, az EDDA zenésze és Sasvári Sándor színművész is. (Index)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.