Állami kitüntetést kapott Patyi András és Mága Zoltán is

POLITIKA
2018 augusztus 17., 21:43
comments 334

Pénteken augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A teljes listát, amit az Index vett észre elsőként, a kormany.hu honlapján lehet áttekinteni. 

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színmûvész-énekesnek
photo_camera Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színmûvész-énekesnek Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Politikai tekintetben a legérdekesebb kétségtelenül az, hogy a kormány a Magyar Érdemrend középkeresztjét adományozta Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság leköszönő elnökének és a közszolgálati egyetem távozó rektorának, aki minden bizonnyal a hamarosan felálló közigazgatási bírósági rendszer vezetője lesz. 

A tisztikereszt polgári tagozatában részesült Mága Zoltán, a kormány által alaposan és gazdagon támogatott hegedűművész mellett Párkányi Raab Péter, a Szabadság téri német megszállásos emlékművéről ismert szobrász is. 

A Szovjetunióban volt magyar politikai rabok és kényszermunkások szervezetének is elnökeként lovagkeresztet vehetett át Menczer Erzsébet fideszes egyéni választókerületi jelölt, és volt kormánypárt képviselőként tisztikeresztet kapott Varga István ügyvéd is. 

A kultúra területéről állami kitüntetésben részesült többek között Harsányi Gábor színész, Alapi István, az EDDA zenésze és Sasvári Sándor színművész is. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.