Állami kitüntetést kapott Patyi András és Mága Zoltán is

2018 augusztus 17., péntek 21:43
350

Pénteken augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A teljes listát, amit az Index vett észre elsőként, a kormany.hu honlapján lehet áttekinteni. 

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (b) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színmûvész-énekesnek Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Politikai tekintetben a legérdekesebb kétségtelenül az, hogy a kormány a Magyar Érdemrend középkeresztjét adományozta Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság leköszönő elnökének és a közszolgálati egyetem távozó rektorának, aki minden bizonnyal a hamarosan felálló közigazgatási bírósági rendszer vezetője lesz. 

A tisztikereszt polgári tagozatában részesült Mága Zoltán, a kormány által alaposan és gazdagon támogatott hegedűművész mellett Párkányi Raab Péter, a Szabadság téri német megszállásos emlékművéről ismert szobrász is. 

A Szovjetunióban volt magyar politikai rabok és kényszermunkások szervezetének is elnökeként lovagkeresztet vehetett át Menczer Erzsébet fideszes egyéni választókerületi jelölt, és volt kormánypárt képviselőként tisztikeresztet kapott Varga István ügyvéd is. 

A kultúra területéről állami kitüntetésben részesült többek között Harsányi Gábor színész, Alapi István, az EDDA zenésze és Sasvári Sándor színművész is. (Index)