Több mint 30 milliót fizet a Fidesz médiafigyelésért a kormánybarát cégnek

POLITIKA
2018 augusztus 17., 13:38
comments 108

A Médianéző Kft-t Boros Bánk Levente vezeti, idén már kaptak 8,3 milliót ugyanezért a feladatért, melyet a választások előtt végeztek. Az új szerződést 2018. június elsején kötötték 31,2 millió forint értékben, a szerződést a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté írta alá - írja az mfor.hu.

Ezért az összegért év végéig belföldi és külföldi médiafigyelési, médiaelemzési és médiahatás-vizsgálati szolgáltatásokat kell a cégnek nyújtania.

A Médianéző Kft.-nek nem ez az egyetlen kormányközeli megbízása. 2017 végén a Magyar Fejlesztési Bankkal kötöttek 46,1 milliós keretszerződést, ennél még nagyobb munkát kaptak egy évvel ezelőtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Kormányzati tevékenységhez kapcsolódó média monitoring feladatokért 348 milliót kap a cég. 2016-ban is megbízójuk volt az MFB, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint az MTVA.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.