Havi ötven misit keresne Dzsudzsák, ha a Vidihez jönne

futball
2018 augusztus 18., 10:47
comments 234

A Ripost úgy értesült, hogy tárgyalásban áll a BL-csoportkörbe jutás küszöbén toporgó Mol-Vidi és a magyar futball állócsillaga, Dzsudzsák Balázs. A 31 éves támadó szerződése lejárt az Egyesült Arab Emírségekben, az al-Vahda csapatánál, és most új lehetőséget keres. Az utóbbi években többször is felmerült, hogy hazaszerződik Dzsudzsák, még maga a miniszterelnök is ezt javasolta neki tavaly nyáron, amikor a Kempinsky előtt összefutottak:

link Forrás

A Ripost úgy tudja, hogy a Vidi jóval kevesebbet tudna fizetni Dzsudzsáknak, mint legutóbbi külföldi csapatai, de így is a havi ötvenmilliót közelítené a futballista bére, ez pedig legalább kétszer több, mint a Vidi mostani sztárjátékosaié.

Marko Nikolics,a  fehérváriak szerb edzője mindenképpen szeretné megerősíteni csapatát az AEK Athén elleni BL-selejtezőre. A görög bajnok egyáltalán nem verhetetlen ellenfél, és a BL-csoportkörbe jutás hatalmas fegyvertény és bevételi lehetőség lenne a Vidinek: szinte biztosan milliárdos nagyságrendű összeget kereshetnének a legnagyobb európai kupában. (Ha a Vidi nem jut tovább, akkor az Európa-liga főtábláján folytathatja.)

Dzsudzsák Balázs az utóbbi évek legtehetségesebbnek tartott magyar támadója, tíz évvel ezelőtt, 2008-ban igazolt Debrecenből a holland PSV Eindhovenbe, ahol biztatóan indult a külföldi karrierrje: 2011-ben már 49 mérkőzésen 24 gólt szerzett holland klubjának. Ezután némi meglepetésre a dagesztáni (Oroszország) Anzsi Mahacskalához szerződött, majd a Dinamo Moszkva és a török Bursapor következett. A meredeken zuhanó karriert a válogatott jól sikerült európa-bajnoki szereplése rántotta föl újra, de amikor új szerződés előtt állt, Dzsudzsák 2016-ban sem a keményebb bajnokságot, a Bundesligát választotta, hanem hatalmas pénzért az Egyesült Arab Emírségekbe írt alá.

Most, 31 évesen, nem túl sikeres klubpályafutással a háta mögött már sokkal szerényebb iránta az érdeklődés, és a válogatott kudarcai után ottani helye (pláne csapatkapitányi rangja) is kérdésessé vált, ezért is tűnik reálisnak, hogy hazaköltözzön. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.