Havi ötven misit keresne Dzsudzsák, ha a Vidihez jönne

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Ripost úgy értesült, hogy tárgyalásban áll a BL-csoportkörbe jutás küszöbén toporgó Mol-Vidi és a magyar futball állócsillaga, Dzsudzsák Balázs. A 31 éves támadó szerződése lejárt az Egyesült Arab Emírségekben, az al-Vahda csapatánál, és most új lehetőséget keres. Az utóbbi években többször is felmerült, hogy hazaszerződik Dzsudzsák, még maga a miniszterelnök is ezt javasolta neki tavaly nyáron, amikor a Kempinsky előtt összefutottak:

A Ripost úgy tudja, hogy a Vidi jóval kevesebbet tudna fizetni Dzsudzsáknak, mint legutóbbi külföldi csapatai, de így is a havi ötvenmilliót közelítené a futballista bére, ez pedig legalább kétszer több, mint a Vidi mostani sztárjátékosaié.

Marko Nikolics,a  fehérváriak szerb edzője mindenképpen szeretné megerősíteni csapatát az AEK Athén elleni BL-selejtezőre. A görög bajnok egyáltalán nem verhetetlen ellenfél, és a BL-csoportkörbe jutás hatalmas fegyvertény és bevételi lehetőség lenne a Vidinek: szinte biztosan milliárdos nagyságrendű összeget kereshetnének a legnagyobb európai kupában. (Ha a Vidi nem jut tovább, akkor az Európa-liga főtábláján folytathatja.)

Dzsudzsák Balázs az utóbbi évek legtehetségesebbnek tartott magyar támadója, tíz évvel ezelőtt, 2008-ban igazolt Debrecenből a holland PSV Eindhovenbe, ahol biztatóan indult a külföldi karrierrje: 2011-ben már 49 mérkőzésen 24 gólt szerzett holland klubjának. Ezután némi meglepetésre a dagesztáni (Oroszország) Anzsi Mahacskalához szerződött, majd a Dinamo Moszkva és a török Bursapor következett. A meredeken zuhanó karriert a válogatott jól sikerült európa-bajnoki szereplése rántotta föl újra, de amikor új szerződés előtt állt, Dzsudzsák 2016-ban sem a keményebb bajnokságot, a Bundesligát választotta, hanem hatalmas pénzért az Egyesült Arab Emírségekbe írt alá.

Most, 31 évesen, nem túl sikeres klubpályafutással a háta mögött már sokkal szerényebb iránta az érdeklődés, és a válogatott kudarcai után ottani helye (pláne csapatkapitányi rangja) is kérdésessé vált, ezért is tűnik reálisnak, hogy hazaköltözzön. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.