42 hetes terhesen biciklizett be szülni a kórházba az új-zélandi nőügyi miniszter

külföld
2018 augusztus 19., 06:27
comments 294

A nőügyi kérdésekkel foglalkozó miniszter, Julie Anne Genter az Instagram-oldalára posztolt magáról egy fényképet, ahogy megérkezett egy kórház elé Auckland városában. Azért, hogy felvegyék a szülészeti osztályra, ugyanis 42 hetes terhes, és hamarosan megszületik első gyermeke. 

link Forrás

A zöldpárti politikus azt írta, hogy gyönyörű vasárnap reggel volt ez egy biciklizéshez, és hogy készen áll, kívánjanak nekik szerencsét. Elmondta azt is, hogy azért biciklizett be a párjával, mert nem volt elég hely az autóban a segítőiknek, de egyben így a létező legjobb hangulatban érkezett meg. Kitért arra is, hogy az út nagyrészét lefelé menetben kellett megtennie. 

Genter nemcsak a nőügyekkel foglalkozik, de egyben a közlekedési minisztériumban is dolgozik, és a biciklizés egyik ismert támogatója. 

Szülése pár héttel azután fog megtörténni, hogy az ország miniszterelnöke, Jacinda Ardern visszatért a hivatalába, miután megszülte gyermekét. Ez volt az első eset az ország történetében, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnök gyermeket szüljön. A 38 éves Genter most arról beszélt, hogy fiatal nők körében tapasztalta annak pozitív hatását, hogy látták, kormánytagok munkájuk mellett anyák lesznek. Szerinte igenis van még mit ünnepelni, és nem tart még ott az új-zélandi társadalom, hogy azt mondják, ez nem nagy ügy. 

Az új-zélandi parlamentben azért korábban is előfordult már, hogy képviselőnők megbízatásuk közben gyermeket vállaltak, nemrég pedig egy játszóteret kezdtek el építeni a parlament területére, hogy az intézmény családbarátabb legyen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.