42 hetes terhesen biciklizett be szülni a kórházba az új-zélandi nőügyi miniszter

2018 augusztus 19., vasárnap 6:27
304

A nőügyi kérdésekkel foglalkozó miniszter, Julie Anne Genter az Instagram-oldalára posztolt magáról egy fényképet, ahogy megérkezett egy kórház elé Auckland városában. Azért, hogy felvegyék a szülészeti osztályra, ugyanis 42 hetes terhes, és hamarosan megszületik első gyermeke. 

A zöldpárti politikus azt írta, hogy gyönyörű vasárnap reggel volt ez egy biciklizéshez, és hogy készen áll, kívánjanak nekik szerencsét. Elmondta azt is, hogy azért biciklizett be a párjával, mert nem volt elég hely az autóban a segítőiknek, de egyben így a létező legjobb hangulatban érkezett meg. Kitért arra is, hogy az út nagyrészét lefelé menetben kellett megtennie. 

Genter nemcsak a nőügyekkel foglalkozik, de egyben a közlekedési minisztériumban is dolgozik, és a biciklizés egyik ismert támogatója. 

Szülése pár héttel azután fog megtörténni, hogy az ország miniszterelnöke, Jacinda Ardern visszatért a hivatalába, miután megszülte gyermekét. Ez volt az első eset az ország történetében, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnök gyermeket szüljön. A 38 éves Genter most arról beszélt, hogy fiatal nők körében tapasztalta annak pozitív hatását, hogy látták, kormánytagok munkájuk mellett anyák lesznek. Szerinte igenis van még mit ünnepelni, és nem tart még ott az új-zélandi társadalom, hogy azt mondják, ez nem nagy ügy. 

Az új-zélandi parlamentben azért korábban is előfordult már, hogy képviselőnők megbízatásuk közben gyermeket vállaltak, nemrég pedig egy játszóteret kezdtek el építeni a parlament területére, hogy az intézmény családbarátabb legyen. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt