A légierőn múlik most több ezer ember élete Indiában

Mint arról már napok óta cikkezik a világsajtó, India Kerala nevű állama az évszázad áradásával küzd. Elképesztő számok repkednek, amelyet feltehetően csak a földrajzi távolság tesz elviselhetővé.

800 ezer ember veszítette el otthonát, több ezren vannak még mindig életveszélyben, 350-en pedig meghaltak.

A járhatatlanná vált utak miatt szinte csak légi járművekkel lehet közlekedni, élelmiszert, segélycsomagokat szállítanak az elzárt településekről kimentett embereknek, akik számát még mindig több ezerre becsülik.

A mentésben temészetesen a legnagyobb légiflottával bíró indiai légierő jár az élen. A helikopterek folyamatosan mentik az embereket, a hatalmas szállító gépek pedig tonnaszámra hordják a segélyeket.

Talán az egyik legfelkavaróbb mentésről készült videót is az indiai légierő személyzete készítette. Itt egy kismamát és a babáját mentenek ki a vízzel teljesen körülzárt házból:

Mentés KeralábanFotó: Indian Air Force/Facebook

Egész családokat kell kimenteni az ár elől:

A szállítógépek folyamatosan szállítják a segélyeket:

Fotó: Indian Air Force/Facebook

Az indiai katasztrófavédelem (NDRF) képein is látható, micsoda erőfeszítéseket tesznek, hogy kimentsék a vízben rekedt embereket. Itt egy gyerekmedence is besegít a mentésben:

Fotó: NDRF

Terjed ez a videó - szintén az NDRF tette közzé -  is, amin az önkéntes térden állva segít az idősebbeknek beszállni a mentőcsónakba:

Fotó: NDRF