A légierőn múlik most több ezer ember élete Indiában

Mint arról már napok óta cikkezik a világsajtó, India Kerala nevű állama az évszázad áradásával küzd. Elképesztő számok repkednek, amelyet feltehetően csak a földrajzi távolság tesz elviselhetővé.

800 ezer ember veszítette el otthonát, több ezren vannak még mindig életveszélyben, 350-en pedig meghaltak.

A járhatatlanná vált utak miatt szinte csak légi járművekkel lehet közlekedni, élelmiszert, segélycsomagokat szállítanak az elzárt településekről kimentett embereknek, akik számát még mindig több ezerre becsülik.

A mentésben temészetesen a legnagyobb légiflottával bíró indiai légierő jár az élen. A helikopterek folyamatosan mentik az embereket, a hatalmas szállító gépek pedig tonnaszámra hordják a segélyeket.

Talán az egyik legfelkavaróbb mentésről készült videót is az indiai légierő személyzete készítette. Itt egy kismamát és a babáját mentenek ki a vízzel teljesen körülzárt házból:

Mentés KeralábanFotó: Indian Air Force/Facebook

Egész családokat kell kimenteni az ár elől:

A szállítógépek folyamatosan szállítják a segélyeket:

Fotó: Indian Air Force/Facebook

Az indiai katasztrófavédelem (NDRF) képein is látható, micsoda erőfeszítéseket tesznek, hogy kimentsék a vízben rekedt embereket. Itt egy gyerekmedence is besegít a mentésben:

Fotó: NDRF

Terjed ez a videó - szintén az NDRF tette közzé -  is, amin az önkéntes térden állva segít az idősebbeknek beszállni a mentőcsónakba:

Fotó: NDRF


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.