A légierőn múlik most több ezer ember élete Indiában

Tbg
katasztrófa
2018 augusztus 19., 15:40

Mint arról már napok óta cikkezik a világsajtó, India Kerala nevű állama az évszázad áradásával küzd. Elképesztő számok repkednek, amelyet feltehetően csak a földrajzi távolság tesz elviselhetővé.

800 ezer ember veszítette el otthonát, több ezren vannak még mindig életveszélyben, 350-en pedig meghaltak.

A járhatatlanná vált utak miatt szinte csak légi járművekkel lehet közlekedni, élelmiszert, segélycsomagokat szállítanak az elzárt településekről kimentett embereknek, akik számát még mindig több ezerre becsülik.

A mentésben temészetesen a legnagyobb légiflottával bíró indiai légierő jár az élen. A helikopterek folyamatosan mentik az embereket, a hatalmas szállító gépek pedig tonnaszámra hordják a segélyeket.

Talán az egyik legfelkavaróbb mentésről készült videót is az indiai légierő személyzete készítette. Itt egy kismamát és a babáját mentenek ki a vízzel teljesen körülzárt házból:

link Forrás
Mentés Keralában
photo_camera Mentés Keralában Fotó: Indian Air Force/Facebook

Egész családokat kell kimenteni az ár elől:

A szállítógépek folyamatosan szállítják a segélyeket:

photo_camera Fotó: Indian Air Force/Facebook

Az indiai katasztrófavédelem (NDRF) képein is látható, micsoda erőfeszítéseket tesznek, hogy kimentsék a vízben rekedt embereket. Itt egy gyerekmedence is besegít a mentésben:

photo_camera Fotó: NDRF

Terjed ez a videó - szintén az NDRF tette közzé -  is, amin az önkéntes térden állva segít az idősebbeknek beszállni a mentőcsónakba:

link Forrás
photo_camera Fotó: NDRF


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.