A mormon egyház 93 éves vezetője isteni sugallatra eldöntötte, hogy többet nem lehet mormonoknak hívni őket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Utah államban székelő egyház vezetője, az idén megválasztott, 93 éves Russell Nelson mind a híveket, mind a nem hívőket arra szólította fel, hogy többé ne nevezzék mormonnak az egyházat. 

Helyette az egyház hivatalos nevét, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát kell használni az egyházvezető előírása szerint. 

Nelson és feleségeFotó: GEORGE FREY/AFP

Nelson szerint a változtatást isteni indíttatásra találta ki, mivel Isten értékelte, hogy mennyire jelentősnek gondolja az egyház nevének kérdését. Ugyanakkor a felekezet legfontosabb vallási szövege a Mormon könyve marad. 

Az egyház frissítette honlapját is, itt is azt írták, hogy a mormon egyház, a mormonok és a mormonizmus többé nem elfogadható megnevezések. 

A mormon Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tanítása szerint az egyház vezetője egyben egy próféta is, aki isteni kinyilatkoztatásokban részesül. A vallásnak főleg az Egyesült Államokban vannak követői. Az egyik legismertebb hívő Mitt Romney, a 2012-es republikánus elnökjelölt. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.