A mormon egyház 93 éves vezetője isteni sugallatra eldöntötte, hogy többet nem lehet mormonoknak hívni őket

2018 augusztus 19., vasárnap 12:24
178

Az Utah államban székelő egyház vezetője, az idén megválasztott, 93 éves Russell Nelson mind a híveket, mind a nem hívőket arra szólította fel, hogy többé ne nevezzék mormonnak az egyházat. 

Helyette az egyház hivatalos nevét, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát kell használni az egyházvezető előírása szerint. 

Nelson és felesége Fotó: GEORGE FREY/AFP

Nelson szerint a változtatást isteni indíttatásra találta ki, mivel Isten értékelte, hogy mennyire jelentősnek gondolja az egyház nevének kérdését. Ugyanakkor a felekezet legfontosabb vallási szövege a Mormon könyve marad. 

Az egyház frissítette honlapját is, itt is azt írták, hogy a mormon egyház, a mormonok és a mormonizmus többé nem elfogadható megnevezések. 

A mormon Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tanítása szerint az egyház vezetője egyben egy próféta is, aki isteni kinyilatkoztatásokban részesül. A vallásnak főleg az Egyesült Államokban vannak követői. Az egyik legismertebb hívő Mitt Romney, a 2012-es republikánus elnökjelölt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt