A mormon egyház 93 éves vezetője isteni sugallatra eldöntötte, hogy többet nem lehet mormonoknak hívni őket

vallás
2018 augusztus 19., 12:24
comments 174

Az Utah államban székelő egyház vezetője, az idén megválasztott, 93 éves Russell Nelson mind a híveket, mind a nem hívőket arra szólította fel, hogy többé ne nevezzék mormonnak az egyházat. 

Helyette az egyház hivatalos nevét, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát kell használni az egyházvezető előírása szerint. 

photo_camera Nelson és felesége Fotó: GEORGE FREY/AFP

Nelson szerint a változtatást isteni indíttatásra találta ki, mivel Isten értékelte, hogy mennyire jelentősnek gondolja az egyház nevének kérdését. Ugyanakkor a felekezet legfontosabb vallási szövege a Mormon könyve marad. 

Az egyház frissítette honlapját is, itt is azt írták, hogy a mormon egyház, a mormonok és a mormonizmus többé nem elfogadható megnevezések. 

A mormon Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tanítása szerint az egyház vezetője egyben egy próféta is, aki isteni kinyilatkoztatásokban részesül. A vallásnak főleg az Egyesült Államokban vannak követői. Az egyik legismertebb hívő Mitt Romney, a 2012-es republikánus elnökjelölt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt