A virágait késsel metsző 87 éves nőt sokkolóztak le a rendőrök az Egyesült Államokban

Georgia állam egy rendőrkapitánysága szerint rendben volt az, hogy rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanítottak egy 87 éves nőt, aki épp a virágait metszette a háza előtt. 

A nő, Martha Al-Bishara múlt héten otthona előtt, Chatsworth városában kertészkedett, egy késsel a kezében metszett le a virágaiból. Hamarosan érkezett három rendőr, és felszólították az idős nőt, hogy tegye le a tárgyat. Amikor a nő ezt nem tette meg, egyikük sokkolóval ment neki. 

A nő unokája, Stephen Douhne elmondása szerint a nagymamája évtizedekkel ezelőtt érkezett Szíriából, de a mai napig keveset tud angolul. 

A New York Times megszerezte a rendőrségi jelentést az esetről, eszerint egy közelben dolgozó jelentette a rendőrkapitányságon, hogy kést látott a nőnél, a nő pedig a rendőri felszólítás ellenére is tovább sétált, kezében a tárggyal. Az unoka elmondása szerint mielőtt az egyik rendőr a sokkolóhoz nyúlt volna, társa már fegyvert fogott a nőre. 

Az idős nőt őrizetbe is vették, többek között mert ellenszegült a rendőri felszólításnak. A nőt ezután kórházba szállították, majd némi kezelés után elengedték. Unokája szerint nagymamája azt se nagyon értette, hogy mi történik körülötte.

A helyi rendőrkapitány szerint helyesen döntött a rendőr, és szerinte attól még, hogy egy 87 éves nőről van szó, igenis volt nála egy kés, amivel megsebesíthette volna a rendőrt. Az idős nő családtagjai szerint viszont a rendőrök lehettek volna türelmesebbek a szituáció során. Egyikük szerint ha három rendőr nem képes normálisan kezelni egy 87 éves asszonyt, akkor lehet, hogy vissza kéne adniuk a jelvényüket. (The Hill)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.