Bakiparádé: Légvédelmi páncélos rongyolt egy kijevi épületbe

baleset
2018 augusztus 19., 20:01
comments 153

"Előbb majdnem elgázolt egy tank, aztán pedig azt láttam, hogy egy lánctalpas BUK csapódik az egyik sarokházba" - posztolta ki Facebook oldalára Vlad Vash kijevi lakos, írja a Kyiv Post.

Az ütközésről videót is készítettek a járókelők:

Vash oldalán több képet és videót is posztolt a baleset után percekről:

photo_camera Roller és BUK egy kijevi irodaépület előterében. Fotó: Vlad Vash

A KyivPost értesülései szerint a katonai járművek a következő Függetlenség napjára tervezett katonai bemutató főpróbájáról tartottak hazafelé, amikor a BUK elnézte a bal kanyart. A jármű nem saját erőből közlekedett, vontatták.

Egy ilyen lánctalpas BUK-kal, azaz légvédelmi rakétarendszerrel lőtték le  az orosz szakadárok az MH17-es utasszállítógépet Kelet-Ukrajnában 2014-ben, 298-an haltak meg.

A KyivPost azt írja, különösen látványos katonai parádéra készülnek az ukránok. "Ez aztán a parádé a javából!" - értékelte Vash a látottakat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.