Bakiparádé: Légvédelmi páncélos rongyolt egy kijevi épületbe

"Előbb majdnem elgázolt egy tank, aztán pedig azt láttam, hogy egy lánctalpas BUK csapódik az egyik sarokházba" - posztolta ki Facebook oldalára Vlad Vash kijevi lakos, írja a Kyiv Post.

Az ütközésről videót is készítettek a járókelők:

Vash oldalán több képet és videót is posztolt a baleset után percekről:

Roller és BUK egy kijevi irodaépület előterében.Fotó: Vlad Vash

A KyivPost értesülései szerint a katonai járművek a következő Függetlenség napjára tervezett katonai bemutató főpróbájáról tartottak hazafelé, amikor a BUK elnézte a bal kanyart. A jármű nem saját erőből közlekedett, vontatták.

Egy ilyen lánctalpas BUK-kal, azaz légvédelmi rakétarendszerrel lőtték le  az orosz szakadárok az MH17-es utasszállítógépet Kelet-Ukrajnában 2014-ben, 298-an haltak meg.

A KyivPost azt írja, különösen látványos katonai parádéra készülnek az ukránok. "Ez aztán a parádé a javából!" - értékelte Vash a látottakat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.