Elhunyt a magyar videójátékfejlesztés atyja, Stein Róbert

GYÁSZ
2018 augusztus 19., 18:15
comments 49

A Vakondok magyar dokumentumfilm-sorozat készítői tudatták a Facebookon, hogy elhunyt Stein Róbert, aki Angliába emigrált magyarként nagyon sokat tett azért, hogy a nyolcvanas években a magyar szakemberek bekapcsolódhassanak a videójáték-fejlesztés hőskorába.

Steinnel a stáb készített nagyinterjút, amelyet a YouTube-on lehet megtekinteni.

A Vakondok-sorozat a magyar informatika világának hőskorszakát igyekszik feltárni, a negyedik résznél tartanak. A Vakondok 2. (Demoscene) minden kockának kötelező olvasmány (nézemény), az újabb részeket még nem láttam. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.