Nem akarnak nőt látni a lelátón a Lazio-szurkolók

Tbg
futball
2018 augusztus 19., 19:00

A római Lazio szurkolók kemény magjának tagjai általában nevezetesek arról, hogy - finoman szólva is - ellene mennek a legújabb európai normáknak. Ez mostani, Nápoly elleni szezonnyitó szombati meccsükön sem volt másként, ezúttal a nőket küldték el a búsba.

Ünnepel a Curva Nord
photo_camera Ünnepel a Curva Nord Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Egy a meccsen keringett röpirat szerint megtiltották a nőknek, illetve barátnőikkel, feleségeikkel meccsre menő társaiknak, hogy a pályához közeli helyekre üljenek:

"Az északi karéj (Curva Nord) számunkra szent hely. Olyan környezet, ahol íratlan szabályok uralkodnak. Az első sorokra - mint mindig - úgy tekintünk, mintha lövészárkok lennének. Nem akarunk nőket, feleségeket, barátnőket ott látni, szóval, ha ez a helyzet, ülj a tizedik sorba vagy távolabb! Aki a stadiont valami romantikus, nyugis találkahelynek tekinti, az inkább menjen máshova!"

A Lazio szurkolóinak nem ez az első hasonló kirohanásuk a gyengébbek ellen. Tavaly azért kapott a klub 40 ezer eurós büntetést, mert a holokausztban megölt Anna Frank arcképét lengették a rivális AS Roma elleni meccsen és közben antiszemita rigmusokat skandáltak.

A meccsen kikaptak, a Nápoly győzött 2-1-re.

A nápolyi szurkolók is készültek vizuállal az eseményre, ők a genovai hídomlás áldozataira emékeztek:

Az SSC Napoli szurkolóinak drapériája
photo_camera Az SSC Napoli szurkolóinak drapériája Fotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto

(AFP/Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.