Nem akarnak nőt látni a lelátón a Lazio-szurkolók

A római Lazio szurkolók kemény magjának tagjai általában nevezetesek arról, hogy - finoman szólva is - ellene mennek a legújabb európai normáknak. Ez mostani, Nápoly elleni szezonnyitó szombati meccsükön sem volt másként, ezúttal a nőket küldték el a búsba.

Ünnepel a Curva NordFotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Egy a meccsen keringett röpirat szerint megtiltották a nőknek, illetve barátnőikkel, feleségeikkel meccsre menő társaiknak, hogy a pályához közeli helyekre üljenek:

"Az északi karéj (Curva Nord) számunkra szent hely. Olyan környezet, ahol íratlan szabályok uralkodnak. Az első sorokra - mint mindig - úgy tekintünk, mintha lövészárkok lennének. Nem akarunk nőket, feleségeket, barátnőket ott látni, szóval, ha ez a helyzet, ülj a tizedik sorba vagy távolabb! Aki a stadiont valami romantikus, nyugis találkahelynek tekinti, az inkább menjen máshova!"

A Lazio szurkolóinak nem ez az első hasonló kirohanásuk a gyengébbek ellen. Tavaly azért kapott a klub 40 ezer eurós büntetést, mert a holokausztban megölt Anna Frank arcképét lengették a rivális AS Roma elleni meccsen és közben antiszemita rigmusokat skandáltak.

A meccsen kikaptak, a Nápoly győzött 2-1-re.

A nápolyi szurkolók is készültek vizuállal az eseményre, ők a genovai hídomlás áldozataira emékeztek:

Az SSC Napoli szurkolóinak drapériájaFotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto

(AFP/Yahoo)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.