Kirúgták Trump náci konferenciát is megjárt beszédíróját

külföld
2018 augusztus 20., 05:24
comments 59

Elhagyta a Fehér Házat Darren Beattie, Donald Trump egyik beszédírója, jelentette a CNN. A hírtelevízió a napokban kereste meg a Fehér Házat Beattie miatt, mert a fiatal beszédíró 2016-ban felszólalt az amerikai nácik egyik konferenciáján.

Darren Beattie, Donald Trump beszédírója rasszista konferencián szólalt fel 2016-ban.
photo_camera Darren Beattie, Donald Trump beszédírója rasszista konferencián szólalt fel 2016-ban. Fotó: Screenshot - CNN

Beattie az H. L. Mencken Club konferenciáján beszélt. A társaságot Egy 20. század eleji újságíróról nevezték el, akiről a halála után megjelent naplóiból derült ki, hogy rasszista volt. A társaság éves konferenciáján rendszeres vendég az alt-rightra keresztelt neonáci mozgalom önjelölt vezére, Richard Spencer, de 2016-ban felszólalt a fehérek felsőbbrendűségét hirdető Peter Brimelow, illetve a National Review amerikai konzervatív magazintól rasszista nézeteik miatt kirúgott John Derbyshire és Robert Weissberg is.

A Fehér Ház első körben reagálás helyett türelmet kért a CNN-től, majd péntek este annyit közölt a hírtelevízióval, hogy "Beattie úr már nem dolgozik a Fehér Házban, mi pedig nem kommentálunk magánügyeket". Beattie fehér házi emailcíme pénteken még működött, szombaton már nem.

Beattie maga annyit írt emailben a hírtelevíziónak, hogy 2016-ban valóban felszólalt a Mencken konferencián, de "egyedülálló, tudományos előadásában" nem volt semmi kivetnivaló. "Teljes mértékben kitartok az ott elmondottak mellett" - írta, hozzátéve, hogy "életem legnagyobb megtisztelése volt a Trump-kormányban szolgálni. Szeretem Trump elnököt, aki rettenthetetlen amerikai hős, és továbbra is száz százalékig támogatom. Nincs több mondandóm".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.