Kirúgták Trump náci konferenciát is megjárt beszédíróját

2018 augusztus 20., hétfő 5:24
61

Elhagyta a Fehér Házat Darren Beattie, Donald Trump egyik beszédírója, jelentette a CNN. A hírtelevízió a napokban kereste meg a Fehér Házat Beattie miatt, mert a fiatal beszédíró 2016-ban felszólalt az amerikai nácik egyik konferenciáján.

Darren Beattie, Donald Trump beszédírója rasszista konferencián szólalt fel 2016-ban. Fotó: Screenshot - CNN

Beattie az H. L. Mencken Club konferenciáján beszélt. A társaságot Egy 20. század eleji újságíróról nevezték el, akiről a halála után megjelent naplóiból derült ki, hogy rasszista volt. A társaság éves konferenciáján rendszeres vendég az alt-rightra keresztelt neonáci mozgalom önjelölt vezére, Richard Spencer, de 2016-ban felszólalt a fehérek felsőbbrendűségét hirdető Peter Brimelow, illetve a National Review amerikai konzervatív magazintól rasszista nézeteik miatt kirúgott John Derbyshire és Robert Weissberg is.

A Fehér Ház első körben reagálás helyett türelmet kért a CNN-től, majd péntek este annyit közölt a hírtelevízióval, hogy "Beattie úr már nem dolgozik a Fehér Házban, mi pedig nem kommentálunk magánügyeket". Beattie fehér házi emailcíme pénteken még működött, szombaton már nem.

Beattie maga annyit írt emailben a hírtelevíziónak, hogy 2016-ban valóban felszólalt a Mencken konferencián, de "egyedülálló, tudományos előadásában" nem volt semmi kivetnivaló. "Teljes mértékben kitartok az ott elmondottak mellett" - írta, hozzátéve, hogy "életem legnagyobb megtisztelése volt a Trump-kormányban szolgálni. Szeretem Trump elnököt, aki rettenthetetlen amerikai hős, és továbbra is száz százalékig támogatom. Nincs több mondandóm".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt