Leekens azt állítja, ő rendszerben gondolkodott

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott leváltott szövetségi kapitánya a Het Laatste Nieuwsnak adott interjút, amiben azt állította, szerinte a vezetésével a csapat elindult a helyes úton, de a Csányi Sándor vezette MLSZ viszont lehetetlent kért tőle.

Georges Leekens Tiborcz Istvánnal a DAC lelátóján májusban.Fotó: Olvasónk

A 69 éves Leekens a kérdésre, hogy mi volt a baj Magyarországon, azt válaszolta: „Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk, bár úgy érzem, elindultunk a helyes úton.” Arra a felvetésre, hogy a válogatott a vezetésével kikapott Luxemburgtól és Kazahsztántól is, azt felelte:

„Azok csak felkészülési meccsek voltak, amiken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés.”

Leekens négy meccsen ülhetett a válogatott kispadján, ezalatt a csapat háromszor kikapott és egy döntetlent játszott. (via Nemzeti Sport)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.