Leekens azt állítja, ő rendszerben gondolkodott

futball
2018 augusztus 20., 16:18
comments 113

Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott leváltott szövetségi kapitánya a Het Laatste Nieuwsnak adott interjút, amiben azt állította, szerinte a vezetésével a csapat elindult a helyes úton, de a Csányi Sándor vezette MLSZ viszont lehetetlent kért tőle.

Georges Leekens Tiborcz Istvánnal a DAC lelátóján májusban.
photo_camera Georges Leekens Tiborcz Istvánnal a DAC lelátóján májusban. Fotó: Olvasónk

A 69 éves Leekens a kérdésre, hogy mi volt a baj Magyarországon, azt válaszolta: „Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk, bár úgy érzem, elindultunk a helyes úton.” Arra a felvetésre, hogy a válogatott a vezetésével kikapott Luxemburgtól és Kazahsztántól is, azt felelte:

„Azok csak felkészülési meccsek voltak, amiken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés.”

Leekens négy meccsen ülhetett a válogatott kispadján, ezalatt a csapat háromszor kikapott és egy döntetlent játszott. (via Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.