Olyat mondott egy osztrák néppárti, mint bármelyik fideszes, de mert ő osztrák, így botrány lett belőle

Hatalmas botrány lett az Európai Parlamentben egy osztrák néppárti képviselő, Claudia Schmidt Facebook-posztjából. Őszintén nem értem, Schmidt képviselő semmi olyat nem mondott, amit ne mondana tetszőleges fideszes képviselő az év tetszőleges napján.

A Fidesz európai pártcsaládjához tartozó osztrák képviselő ugyanis arról értekezett, hogy "az afrikai és muszlim kultúra nem egyeztethető össze a mi kultúránkkal. Az afrikaiak nem akarnak úgy gondolkodni és dolgozni, mint az Európaiak, csak úgy akarnak élni, mint mi".

Úgy tűnik, hogy az európai pártok, amelyek már teljesen eltompultak, ha a Fideszről van szó, egy nálunk határozottan polgáribb és nyugatosabb, az autokrácia felé haladó úton Magyarországtól messze lemaradó ország politikusától nem fogadják el az ilyesmit. Az egy dolog, hogy az európai szocialisták és a liberálisok azonnal a lemondását követelték a nyilvánvaló rasszizmusa miatt, de még saját néppárti kollégái is azt követelték tőle, hogy vonja vissza a közleményét.

Amit Schmidt meg is tett, majd az egészet azzal magyarázta, hogy "nem állt szándékában senkit megbántani", és elnézést kért mindenkitől, akit megbántott. (Via Politico)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.