Olyat mondott egy osztrák néppárti, mint bármelyik fideszes, de mert ő osztrák, így botrány lett belőle

külföld
2018 augusztus 20., 08:44
comments 425

Hatalmas botrány lett az Európai Parlamentben egy osztrák néppárti képviselő, Claudia Schmidt Facebook-posztjából. Őszintén nem értem, Schmidt képviselő semmi olyat nem mondott, amit ne mondana tetszőleges fideszes képviselő az év tetszőleges napján.

A Fidesz európai pártcsaládjához tartozó osztrák képviselő ugyanis arról értekezett, hogy "az afrikai és muszlim kultúra nem egyeztethető össze a mi kultúránkkal. Az afrikaiak nem akarnak úgy gondolkodni és dolgozni, mint az Európaiak, csak úgy akarnak élni, mint mi".

Úgy tűnik, hogy az európai pártok, amelyek már teljesen eltompultak, ha a Fideszről van szó, egy nálunk határozottan polgáribb és nyugatosabb, az autokrácia felé haladó úton Magyarországtól messze lemaradó ország politikusától nem fogadják el az ilyesmit. Az egy dolog, hogy az európai szocialisták és a liberálisok azonnal a lemondását követelték a nyilvánvaló rasszizmusa miatt, de még saját néppárti kollégái is azt követelték tőle, hogy vonja vissza a közleményét.

link Forrás

Amit Schmidt meg is tett, majd az egészet azzal magyarázta, hogy "nem állt szándékában senkit megbántani", és elnézést kért mindenkitől, akit megbántott. (Via Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.