Rálőttek az Egyesült Államok ankarai nagykövetségének épületére

Biztonsági ellenőrzés az Egyesült Államok ankarai nagykövetségénél 2018. március 5-én. Augusztus 20-ára virradóra egy autóból rálőttek az épületre.Fotó: Burhan Ozbilici/AP

Ismeretlen támadók egy mozgó járműből rálőttek az ankarai amerikai nagykövetség épületére. Csak egy őrbódét találtak el, a támadásban senki se sérült meg.

A támadók elmenekültek a helyszínről.

Törökország és az Egyesült Államok között augusztusban vált nagyon feszültté a helyzet, miután Donald Trump egy, a puccsban való részvétellel vádolt amerikai lelkipásztor szabadon engedését követelve szankciókkal sújtotta az országot.

Mindez a lehető legrosszabbkor jött Törökországnak, ahol komoly valutaválság van kibontakozóban. A helyi valuta, a török líra az év eleje óta 35 százalékot veszített értékéből a dollárral szemben.

Az amerikai szankciókra válaszul Recep Tayyip Erdogan államfő a múlt héten amerikai elektronikai termékek bojkottjára szólított fel, amire hívei a Facebookra feltöltött felvételek alapján Iphone-jaik szétverésével reagáltak. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.