Vízbe zuhant egy brit nő egy tengerjáró fedélzetéről száz kilométerre a horvát partoktól

A Norwegian Star Roatan kikötőjében.Fotó: Andrew Pirce / Flickr CC BY NC-ND 2.0

A pulai kórházban lábadozik Kay Longstaff, miután kimentették az Adria hullámai közül. A 46 éves brit nő a Norwegian Star óceánjáró fedélzetéről zuhant a tengerbe, száz kilométerre Horvátország partjaitól.

Longstaff nem sokkal éjfél előtt zuhant a tengerbe a Velencébe tartó hajóról. Egy riasztott horvát mentőhajó végül tíz órával később, vasárnap kora délelőtt mentette ki a vízből. Nagyjából ott találták meg, ahol a vízbe zuhant.

"Szerencsés vagyok, hogy élek. A Norwegian Star tatjáról zuhantam le, és tíz órán át voltam a vízben, mire ezek a csodálatos srácok kimentettek. Csak ültem hátul aztán... igen... rossz volt" - mondta a horvát állami televíziónak, mielőtt a mentőbe pakolták volna. A mentőhajó kapitánya, Lovro Orešković szerint a nő már teljesen ki volt merülve, amikor rátaláltak. "Nagyon boldogok vagyunk, hogy megmenthettük egy ember életét" - mondta a tévének.

A hajót üzemeltető Norwegian Cruise Line szóvivője megerősítette a történteket. Mint mondta, a hajó riasztotta a horvát parti őrséget, és nagyon boldogok, hogy a nő túlélte. Az eset körülményeit vizsgálják a horvát hatóságok, amelyek értesítették a brit nagykövetséget is. (Via South China Morning Post)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.