A hír sajnos hamis, az edinburgh-i állatkertben nincs külön ember a pingvinek felállítására

2018 augusztus 22., szerda 6:37
167

Szélvészgyorsan terjed a pletyka az internet skót szegletében, hogy az edinburgh-i állatkertnek külön alkalmazottja van a pofára esett pingvinek felállítására.

A pletyka természetesen a Twitterről indult, ahova SKH posztolta megkapó sztoriját:

"Azt mesélte egy fickó a kocsmában, hogy pingvinállítóként dolgozik. Mert amikor elszáll egy repülő az állatkert felett, a pingvinek nem bírják levenni róla a szemük, és folyton pofára esnek, ő meg körbejár és felállítja őket, 38 pingvint, napi kétezer járattal" - írta.

Sajnos az állatkert gyorsan cáfolta a csodálatos pletykát. "Biztos vagyunk benne, hogy ezzel sokaknak csalódást okozunk, de nincs ilyen pozíció az edinburgh-i állatkertben" - írták.

Sőt, még azt is cáfolták, hogy a pingvinek az állatkert felett repkedő gépek miatt esnének pofára. "Ez nagyon népszerű pletyka, de a pingvinek valójában nem követik az átrepülő gépeket. A pingvinbénázás általában független a repülőgépektől " - írták.

Ha valakiben netán felmerült volna a kérdés: a pingvinek amúgy emberi segítség nélkül is képesek talpraállni, hiszen ennek hiányában azért valószínűleg már nem élnének. "A bénácska pingvinek képesek maguktól felállni, legfeljebb a pingvinhaverjaik előtt kell szégyenkezniük" - írták. (Via Irish Examiner)