Előléptették az argentin rendőrnőt, aki megszoptatott egy síró gyereket egy kórházban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több mint százezer alkalommal osztották meg argentin közösségi oldalakon azt a fotót, amin egy rendőrtiszt látható, amint szoptat egy rábízott csecsemőt. Celeste Ayala épp szolgálat közben járt a Sor María Ludovica gyermekkórházban, amikor hangos gyermeksírást hallott meg. 

Miután egyeztetett a kórház vezetőségével, megetette a kisgyereket, akit nemrég szakítottak el az anyjától. A szoptató rendőrnőről egy kollégája készített egy fotót, ami aztán hatalmas karriert futott be az interneten. 

Az eset ráadásul augusztus 14-én történt, ami Argentínában épp a rendőrnők napja. Azóta Ayala rengeteg megkeresést kapott a sajtótól. Mint az interjúiban elmondta, hamar rájött, hogy a gyerek éhes lehet, mivel ujjait a szájába rakta. Ekkor kért engedélyt a személyzettől, hogy megölelhesse, majd megetethesse. 

Mint mondta, szívszorító pillanat volt ilyen állapotban látni a csecsemőt, és a társadalomnak sokkal érzékenyebbnek kéne lennie a gyerekek hogylétére. 

A helyi sajtó azóta megírta, hogy a kisgyerek rendkívül rossz állapotban volt, öt testvérével együtt azért szakították el a családjától, mert nagyon alultápláltak voltak. 

Az országos hírnév Ayala karrierjére is kihatott, és az eset után őrmesterré léptették el. Buenos Aires tartomány belügyminisztere, Cristian Ritondo arról posztolt az előléptetés után, hogy szeretnék megköszönni Ayalának a szeretet e spontán gesztusát, mellyel megnyugtatta a síró csecsemőt. Épp az ilyen rendőrök azok, akikre büszkék lehetnek, és ilyen rendőröket akarnak, tette hozzá a miniszter. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.