Előléptették az argentin rendőrnőt, aki megszoptatott egy síró gyereket egy kórházban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több mint százezer alkalommal osztották meg argentin közösségi oldalakon azt a fotót, amin egy rendőrtiszt látható, amint szoptat egy rábízott csecsemőt. Celeste Ayala épp szolgálat közben járt a Sor María Ludovica gyermekkórházban, amikor hangos gyermeksírást hallott meg. 

Miután egyeztetett a kórház vezetőségével, megetette a kisgyereket, akit nemrég szakítottak el az anyjától. A szoptató rendőrnőről egy kollégája készített egy fotót, ami aztán hatalmas karriert futott be az interneten. 

Az eset ráadásul augusztus 14-én történt, ami Argentínában épp a rendőrnők napja. Azóta Ayala rengeteg megkeresést kapott a sajtótól. Mint az interjúiban elmondta, hamar rájött, hogy a gyerek éhes lehet, mivel ujjait a szájába rakta. Ekkor kért engedélyt a személyzettől, hogy megölelhesse, majd megetethesse. 

Mint mondta, szívszorító pillanat volt ilyen állapotban látni a csecsemőt, és a társadalomnak sokkal érzékenyebbnek kéne lennie a gyerekek hogylétére. 

A helyi sajtó azóta megírta, hogy a kisgyerek rendkívül rossz állapotban volt, öt testvérével együtt azért szakították el a családjától, mert nagyon alultápláltak voltak. 

Az országos hírnév Ayala karrierjére is kihatott, és az eset után őrmesterré léptették el. Buenos Aires tartomány belügyminisztere, Cristian Ritondo arról posztolt az előléptetés után, hogy szeretnék megköszönni Ayalának a szeretet e spontán gesztusát, mellyel megnyugtatta a síró csecsemőt. Épp az ilyen rendőrök azok, akikre büszkék lehetnek, és ilyen rendőröket akarnak, tette hozzá a miniszter. (Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.