Gyakornok lett a NASA-nál, erre örömében közölte a Twitteren a céget felügyelő kormányzati szervezet egyik tagjával, hogy leszophatja, mire kirúgták

INTERNET
2018 augusztus 22., 13:59
comments 273

„EVERYONE SHUT THE F*** UP – I GOT ACCEPTED FOR A NASA INTERNSHIP”

– írta ki Naomi H. a Twitterre az azóta törölt posztot, ami magyarul kb. így hangozna: „MINDENKI KUSSOLJON BE A P*CSÁBA – FELVETTEK A NASA GYAKORNOKI PROGRAMJÁBA”.

A cég egyik tekintélyes volt mérnöke, Homer Hickam – aki az amerikai elnöknek alárendelt National Space Council pár tucat tagja közül az egyik – megtalálta a posztot, és a nyelvhasználatot bírálva figyelmeztetőleg annyit írt oda, hogy: „Language.” („Nyelv.”)

Naomi sajnos túlságosan be volt pörögve, így visszaírt, hogy:

„Suck my dick and balls I’m working for NASA”

(Ez magyarul kb. így van: „Szopd le a faszom és a heréim, a NASA-nak dolgozom”)

Hickam erre szólt, hogy: „Én pedig a National Space Council-ben vagyok, ami felügyeli a NASA-t.”

A nő aztán törölte a profilját, de mint később kiderült, kirúgták. Miután vitát váltott ki, hogy emiatt az idióta lelkesedés miatt érdemelt-e kirúgást, Hickam posztot írt az ügyről, és elmondta, hogy nem ő állt a kirúgása mögött, ilyen szinten bele sem szólhatna a dolgokba. Úgy tűnik, a nő barátai által odakommentelt #nasa hívta fel a NASA figyelmét a posztra. Hickam azt mondta, állítólag nem csak ez vezetett a gyakornok távozásához, aki ettől még kaphat munkát az űrkutatásban, nem fogja hátrány érni a posztja miatt. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.