Gyakornok lett a NASA-nál, erre örömében közölte a Twitteren a céget felügyelő kormányzati szervezet egyik tagjával, hogy leszophatja, mire kirúgták

„EVERYONE SHUT THE F*** UP – I GOT ACCEPTED FOR A NASA INTERNSHIP”

– írta ki Naomi H. a Twitterre az azóta törölt posztot, ami magyarul kb. így hangozna: „MINDENKI KUSSOLJON BE A P*CSÁBA – FELVETTEK A NASA GYAKORNOKI PROGRAMJÁBA”.

A cég egyik tekintélyes volt mérnöke, Homer Hickam – aki az amerikai elnöknek alárendelt National Space Council pár tucat tagja közül az egyik – megtalálta a posztot, és a nyelvhasználatot bírálva figyelmeztetőleg annyit írt oda, hogy: „Language.” („Nyelv.”)

Naomi sajnos túlságosan be volt pörögve, így visszaírt, hogy:

„Suck my dick and balls I’m working for NASA”

(Ez magyarul kb. így van: „Szopd le a faszom és a heréim, a NASA-nak dolgozom”)

Hickam erre szólt, hogy: „Én pedig a National Space Council-ben vagyok, ami felügyeli a NASA-t.”

A nő aztán törölte a profilját, de mint később kiderült, kirúgták. Miután vitát váltott ki, hogy emiatt az idióta lelkesedés miatt érdemelt-e kirúgást, Hickam posztot írt az ügyről, és elmondta, hogy nem ő állt a kirúgása mögött, ilyen szinten bele sem szólhatna a dolgokba. Úgy tűnik, a nő barátai által odakommentelt #nasa hívta fel a NASA figyelmét a posztra. Hickam azt mondta, állítólag nem csak ez vezetett a gyakornok távozásához, aki ettől még kaphat munkát az űrkutatásban, nem fogja hátrány érni a posztja miatt. (Business Insider)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.