Letartóztatták a nepáli férfit, aki a majomtestű miniszterelnökről osztott meg egy fotót a Facebookon

A 44 éves Homnath Sigdelt azért vették őrizetbe, mert illetlen fotókat osztott meg a miniszterelnökről Facebookon: a nepáli rendőrség szerdai tájékoztatása szerint ugyanis a férfi egy olyan fotót tett közzé, melyen Khadga Prasad Oli miniszterelnök feje egy majom testére volt rávágva. 

A kép nem Sigdel alkotása, a hónap elején bukkant fel egy Facebook-csoportban, és több mint 2500 megosztást hozott össze. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi később még egy fotót posztolt a miniszterelnökről, ekkor a fejét egy meztelen emberi testre vágta rá. 

Khadga Prasad Oli miniszterelnökFotó: Chen boyuan/Imaginechina

A nemrég elfogadott törvénymódosítások értelmében a férfi akár öt év börtönt is kaphat, ha bűnösnek mondják majd ki. Sigdel lehet az első áldozata azoknak a törvénymódosításoknak, melyek ellenzéki politikusok és jogi szakértők szerint a kormánykritikus hangok elhallgatására lehetnek alkalmasak. 

A Nepáli Kommunista Pártot vezető Oli az év elején vette át a kormányzást, és azóta egyre hevesebben lép fel az ellenzéki mozgalmakkal szemben. (JakartaPost)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.