Letartóztatták a nepáli férfit, aki a majomtestű miniszterelnökről osztott meg egy fotót a Facebookon

A 44 éves Homnath Sigdelt azért vették őrizetbe, mert illetlen fotókat osztott meg a miniszterelnökről Facebookon: a nepáli rendőrség szerdai tájékoztatása szerint ugyanis a férfi egy olyan fotót tett közzé, melyen Khadga Prasad Oli miniszterelnök feje egy majom testére volt rávágva. 

A kép nem Sigdel alkotása, a hónap elején bukkant fel egy Facebook-csoportban, és több mint 2500 megosztást hozott össze. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi később még egy fotót posztolt a miniszterelnökről, ekkor a fejét egy meztelen emberi testre vágta rá. 

Khadga Prasad Oli miniszterelnökFotó: Chen boyuan/Imaginechina

A nemrég elfogadott törvénymódosítások értelmében a férfi akár öt év börtönt is kaphat, ha bűnösnek mondják majd ki. Sigdel lehet az első áldozata azoknak a törvénymódosításoknak, melyek ellenzéki politikusok és jogi szakértők szerint a kormánykritikus hangok elhallgatására lehetnek alkalmasak. 

A Nepáli Kommunista Pártot vezető Oli az év elején vette át a kormányzást, és azóta egyre hevesebben lép fel az ellenzéki mozgalmakkal szemben. (JakartaPost)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.