Még egy utolsó nagy támadást indít a kánikula

időjárás
2018 augusztus 22., 04:18
comments 158

Tovább tombol a bunkó nyár, Vas, Zala, Nógrád és BAZ megyék kivételével az egész országban hőségriadó van, Budapesten, Pest, Bács-Kiskun és Csongrád megyékben egyenesen másodfokú, vagyis ezekben a napi középhőmérséklet (!tudják, a legmagasabb és a legalacsonyabb napi hőmérséklet átlaga!) is meghaladja a 27 fokot.

Szerdán amúgy javarészt zavartalan lesz a napsütés, de, ahogy ekkora hőségben és páratartalomnál az már lenni szokott, délutánra megnövekszik a heves záporok, zivatarok esélye. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint erre főleg az ország déli felén lesz nagyobb esély, ott akár helyenként 5-15, extrém esetben akár 20 mm csapadék is lehullhat rövid idő alatt, a szél pedig esetenként akár 65 km/h-ára is felerősödhet.

Magyarország várható időjárása 2018. augusztus 22-én, délután.
photo_camera Magyarország várható időjárása 2018. augusztus 22-én, délután. Grafika: OMSZ

Részletek:

  • aktuálisan meleg van;
  • rövid távon még melegebb lesz;
  • kicsit hosszabb távon még annál is melegebb lesz;
  • aztán jön az éjszaka, amely alig hoz némi enyhülést;
  • hogy aztán holnap újrakezdődjön az egész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.