Nagyot zuhantak a Mészáros birtokába került vidéki lapok példányszámai

Az mfor.hu közölt cikket a nyomtatott sajtó állapotáról, sorra vették, hogy hogyan alakultak az egyes lapok eladott példányszámai az utolsó negyedévben. 

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség legfrissebb adatai alapján arról írnak, hogy a Magyar Nemzet megszüntetése a Népszavának kedvezett, és 3 hónap alatt 19,9 ezerről 21 ezer fölé emelkedett az eladott példányok száma. 

Rosszabbul jártak a hetilapok: a nemrég végleg megszüntetett, Simicska Lajos érdekeltségébe tartózó Heti Válasz forgalma a legutóbbi negyedévben 10,5 százalékkal volt rosszabb, mint egy évvel korábban. A HVG 0,3 százalékkal növelte forgalmát az első negyedévhez képest, 30297 példány fogyott belőle hetente, de ez 2,4 százalékos visszaesés a tavalyi hasonló adathoz képest. A legnagyobbat a hetilapok közül a 168 Óra esett, 13,8 százalékos éves visszaesésükkel 10105 példány fogyott a lapból hetente. 

Mint az mfor.hu írja, visszaesett a Blikk és a Bors forgalma is, az előző év hasonló időszakához képest 8-10 százalékkal: a Blikkből 91 ezer, a Borsból 51 ezer megy el átlagosan naponta. Az egyik legkelendőbb lap még mindig a Story, 157 ezres példányszámuk 1,7 százalékkal kisebb csak, mint egy éve ilyenkor. 

A nagy zuhanók között a Mészáros Lőrinc birtokába került megyei lapok vannak: a legkisebbet a Békés Megyei Hírlap esett: 11745 darabos forgaloméval 10,46 százalékos visszaesést hozott össze. 13 százaléknál kevesebbet esett még a Petőfi Népe, a Somogyi Hírlap, a Tolnai Népújság és a Vas Népe. 

A Dunaújvárosi Hírlap 17,96 százalékot esett, a Napló forgalma 18,21 százalékkal zsugorodott egy év alatt, míg a Fejér Megyei Hírlap 18,26 százalékot esett vissza, ebből már csak 22406 példány fogy. 

Mint a cikk kitér rá, a lapok többsége 2016 harmadik negyedévében került Mészáros kezébe, azóta pedig a korábbi ereszkedés látványos zuhanássá változott: a 13 vizsgált lap forgalma 20 százalékkal esett vissza. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.